Για όλες τις “bossy” γυναίκες εκεί έξω…

‘Ολες οι γυναίκες μιλάμε για ισότητα εκεί έξω και απαιτούμε την απόλυτη ισότητα σε σχέση με τα δύο φύλα. Τι γίνεται όμως σχετικά με την ισότητα μεταξύ των γυναικών;

Υπάρχει αλήθεια ισότητα μεταξύ των γυναικών;

Αποδέχεται η μία την διαφορετικότητα της άλλης και ταυτόχρονα σέβεται το δικαίωμά της να επιθυμεί κάτι διαφορετικό ή να βρίσκεται σε άλλο στάδιο επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης;

Για το bullying μεταξύ των γυναικών γιατί δεν μιλάει κανείς;

Έπεσα θύμα εκφοβισμού και μάλιστα πρόσφατα, όταν πρώην συνεργάτιδες μου, με εξανάγκασαν με τη συμπεριφορά τους να παραιτηθώ από ένα project που, εμπνεύστηκα και έστησα η ίδια κατά 90%. Δεν ήταν μόνο η εξαπάτηση που ένιωσα, τον κόπο που αφιέρωσα και τις γνώσεις που στη δεδομένη φάση κατείχα μόνο εγώ από τη συγκεκριμένη ομάδα, για να στηθεί όλη η ενέργεια, είναι ότι δέχθηκα γραπτές ύβρεις και απειλές ότι αν το έλεγα πουθενά, δεν θα έβρισκα δουλειά ούτε ως πωλήτρια σε μπουτίκ της Πετρούπολης (που btw τι κακό έχει να είσαι πωλήτρια σε μπουτίκ της Πετρούπολης;!) και πως θα μου έκαναν μήνυση αν τολμούσα να δημοσιεύσω ή να πω κάπου το οτιδήποτε σχετικά με τους λόγους που με ανάγκασαν να αποχωρίσω. Thank God, όλα υπάρχουν σε ηλεκτρονική αλληλογραφία, γιατί ούτε εγώ η ίδια δεν το πίστευα καλά καλά όταν συνέβαινε.

Προφανώς και κανείς δεν μπορεί να αγγίξει την δουλειά μου και τον προσωπικό μου κόπο, γιατί είναι κάτι που έχει χτιστεί σε γερά θεμέλια, με πολλή προσπάθεια, και στηρίζεται σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού, με όλα τα brands που έχω συνεργαστεί και τους ανθρώπους που περιβάλλουν το MissBlouBlou, το οποίο αποτελεί το προσωπικό μου καταφύγιο. Επιπλέον τη σχέση μεταξύ μας, με εμένα και εσένα, δεν μπορεί να την πειράξει κανείς, εκτός και αν κάποια στιγμή εσύ η ίδια κουραστείς ή δεν θέλεις να κάνουμε άλλο “παρέα”. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το χαλάσει.

_KLE3474

_KLE3470 copy

_KLE3466 copy

Φυσικά και δεν μάσησα, αφού όλα τα παραπάνω υπάρχουν σε ηλεκτρονική αλληλογραφία και η δικηγόρος ήταν και είναι έτοιμη να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Παραιτήθηκα βέβαια από το project, ένα project που εγώ η ίδια έστησα με πολλή αγάπη και αφοσίωση, αλλά όχι επειδή φοβήθηκα. Επέλεξα να παραιτηθώ, επειδή έχω την πολυτέλεια, να μπορώ να διατηρώ την αξιοπρέπειά μου και την επαγγελματική μου ηθική αλώβητη και να δείχνω το μεσαίο μου δάχτυλο σε μίζερους ανθρώπους.

Γιατί ξέρεις κάτι; Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι είμαστε κάποιοι μέσω ενός τίτλου (που δεν έχει καμία απολύτως αξία εδώ που τα λέμε γιατί από τίτλους γέμισε ο τόπος).  Στην πορεία το κατάλαβα… αυτό που έφταιγε στην πραγματικότητα και βίωσα όλο το μένος ανταγωνιστικών γυναικών γεμάτων απωθημένα, ήταν το γεγονός ότι έχω το θάρρος να ονειρεύομαι, να θέτω υψηλούς στόχους και να μαθαίνω μόνη μου πως να τους πετυχαίνω (και να το κάνω), χωρίς να περιμένω κάποιον άλλο να μου δείξει τον τρόπο. Όλη η ανακατωσούρα έγινε όχι επειδή είμαι απόλυτη, πιεστική ή δύσκολη στη συνεργασία, αλλά επειδή τολμάω να στηρίζω τα όνειρά μου στα δικά μου πόδια και σε έναν δυο ανθρώπους ίσως, όχι επειδή τους έχω ανάγκη… αλλά επειδή θέλω να μοιραστώ το βάρος του δρόμου και τη χαρά της επιτυχίας όταν έρθει. Γιατί θα έρθει. Όλο αυτό, δεν έγινε γιατί δεν ήμουν καλή σε όσα είχα αναλάβει… αλλά επειδή ήμουν πολύ καλή. Δέχτηκα απειλές και εκφοβισμό (από γυναίκα, ήμαρτον!) όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή τόλμησα να είμαι λίγο πιο ευτυχισμένη με τον εαυτό μου από ότι εκείνη.

Από την άλλη, δεν πιστεύω ότι το project θα έχει επιτυχία χωρίς τη συμβολή του εμπνευστή του, όχι γιατί έχω κάποιες γνώσεις digital marketing ή επειδή γνωρίζω την αγορά… αλλά επειδή εσύ, ως αναγνώστρια μου έχεις μάθει πως σε ότι δεν μπαίνει “ψυχή”, ό,τι δεν είναι πρωτόλειο και αυθεντικό, το φτύνεις και το απορρίπτεις.

P.S. Όλες τις ύβρεις, τις δέχθηκα από αυτοαποκαλούμενη, δήθεν κοσμογυρισμένη και κατά τα λεγόμενά της σπουδαγμένη συγγραφέα. Ποτέ όμως δεν με έβρισε καμία πωλήτρια ούτε των δυτικών προαστίων ούτε της λαϊκής του μενιδίου. Ε, τον οχετό πρέπει να τον σπουδάσεις μάλλον.

P.S. 2. Είσαι γυναίκα. Μη μασάς μπροστά στις γυναικούλες.

_KLE3478

Total outfit: Tommy Hilfiger

Photos: Zak Viemon 

shares