Κι όμως το νερό κάκτου σου προσφέρει βελούδινη επιδερμίδα

Μα συνδέεται ο κάκτος με την απαλότητα; Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να όταν ακούν τη λέξη “κάκτος” να σκέφτονται αγκάθια όμως υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος λόγος που τα παχύφυτα επιβιώνουν στις δύσκολες συνθήκες ξηρασίας στην έρημο και αυτός δεν είναι άλλος από το ότι έχουν την ιδιότητα να φυλακίζουν τα μόρια νερού που βρίσκονται στον ξηρό αέρα και να διατηρούν το H2O στις περιόδους ξηρασίας.

Το νερό κάκτου έχουμε αρχίσει και κάνει όλο και πιο έντονη την παρουσία του στα προϊόντα περιποίησης έχει αρχίσει να γίνεται το νέο hot thing.Σύμφωνα με τους ειδικούς, το νερό κάκτου έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες οι οποίοι ενυδατώνουν την επιδερμίδα και παρέχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμά και τις βλάβες από τις ακτίνες UV.

Μάλιστα, το είδος κάκτου που έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά είναι τα φραγκόσυκα! Παρέχουν αντιοξειδωτική δράση, είναι ένα έξοχο συμπλήρωμα βιταμινών για την επιδερμίδα ενώ  παράλληλα ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Το νερό κάκτου έχει επίσης, ευεργετικές ιδιότητες για τα ακνεϊκά δέρματα.

Αν και το συστατικό αυτό είναι ιδανικό για όλες τις επιδερμίδες, έχει ιδιαιτέρως ευργετικά συστατικά για τις ξηρές επιδερμίδες και παρέχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και είναι η τέλεια επιλογή και για ευαίσθητα δέρματα. Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα το δούμε και στην Ελλάδα. 

shares