Ματίας ο Πρώτος και Άλκη η Ανεπανάληπτη!

Αυτή την Κυριακή που άλλοι έτρεχαν στον Γύρο της Αθήνας, άλλοι έβλεπαν επιδείξεις στην Εβδομάδα Μόδας, και κάποιοι ήταν σπίτι τους και βαριόντουσαν, η μαμά μου αποφάσισε να πάμε στο θέατρο Άλφα.Ιδέα, στην πρεμιέρα της παράστασης Ματίας ο Πρώτος! Και να σας πω κάτι; Ήταν και ο πρώτος!

Θα σας πω γιατί μου άρεσε, για να πάτε και σεις:

*Πρώτο και καλύτερο γιατί το έργο μιλάει για ένα παιδί που γίνεται βασιλιάς. Ας γινόμουν και γω για μια μέρα και θα βλέπατε!

Εμένα μου αρέσουν οι βασιλιάδες. Τώρα στην Δ δημοτικού μαθαίνουμε τα πολιτεύματα και νομίζω ότι η βασιλεία είναι η καλύτερη. Γιατί αποφασίζει ένας και αφού του ανήκει το βασίλειο νοιάζεται για όλους.

Το είπα στη μαμά μου και κάπως με στραβοκοίταξε. Η δημοκρατία, μου είπε, είναι το καλύτερο πολίτευμα. Ναι, αλλά, δημοκρατία δεν έχουμε; Γιατί δεν είναι ο κόσμος ευτυχισμένος;

*Γιατί πήγαμε παρέα με την κολλητή μου τη Μαρίνα και τη μαμά της την Κάτια. Εντάξει, περνάω τέλεια με τη μαμά μου, είμαι όμως 9 ετών, θέλω και μια φίλη μου μαζί.

*Γιατί θυμήθηκα ότι είχαμε ξαναέρθει σε αυτό το θέατρο πέρσι και είχαμε δει το «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά. Ωραίο ήταν!

*Γιατί η μαμά μου με άφησε να βάλω δύο μαξιλαράκια στη θέση μου για να βλέπω, και όχι μόνο ένα όπως τα άλλα παιδιά. Και έβγαλα και τα παπούτσια μου. Μου είπε να σέβομαι το θέατρο αλλά εγώ πάντα μαζεύω τα σκουπίδια μου. Το σέβομαι.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

shares