Να μην μένει ποτέ μυστικό #σεξουαλική_κακοποίηση_παιδιών

Είναι αυτές οι ιστορίες που δεν θες να διαβάσεις γιατί ξέρεις πως θα πονέσεις. Ιστορίες που επιλέγεις να αγνοήσεις, ίσως και να ξεχάσεις… Ιστορίες από το πιο τρομακτικό θρίλερ, που διαδραματίζονται δίπλα σου. Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών. Κλείνεις τα μάτια ή κάνεις κάτι για αυτό. Ξεκάθαρες επιλογές.  

Αυτή είναι η ιστορία της Μ., 12 ετών, που την κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατριός της, όπως την μεταφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού:

«Από τη μια τους το είχα υποσχεθεί στο σπίτι, θα το κρατούσα για πάντα μυστικό! Από την άλλη εδώ στο Χαμόγελο έμαθα πως όταν ένα μυστικό με κάνει να ντρέπομαι και να φοβάμαι, τότε είναι επικίνδυνο να το κρατάω μέσα μου. Μπορεί να κινδυνεύω εγώ ή κάποιος άλλος, κρατώντας το μυστικό…

Είναι και αυτό το μικρό κοριτσάκι, η κόρη του πατριού μου που θα μπορούσε να περάσει τα ίδια… Μπα… μάλλον όχι! Σε εμένα έκανε ό,τι έκανε γιατί του ζητούσα δώρα. Και για να μου τα πάρει μου ζητούσε να τον αφήνω να με αγγίζει στο σώμα μου με τρόπο που με ενοχλούσε… στα σημεία που καλύπτει το εσώρουχό μου.

Το είπα μια μέρα στη μαμά… Η μαμά μου υποσχέθηκε ότι δε θα ξανασυμβεί και μου ζήτησε να το κρατήσουμε μυστικό.

Όμως ξαναέγινε… και όταν δεν τον άκουγα το έκανε, και όταν τον άκουγα, πάλι το έκανε…

Δεν ήξερα εάν έπρεπε να το πω στην αστυνομία, τότε που πήγα στο τμήμα. Νόμιζα ότι έφταιγα εγώ και νόμιζα ότι έπρεπε να κρατήσω την υπόσχεσή μου προς τη μαμά.

Τώρα όμως ξέρω! Ξέρω πως ό,τι και εάν έχει κάνει ένα παιδί, ό,τι και εάν έχει πει, κανείς, μα κανείς, γνωστός ή άγνωστος, δεν έχει δικαίωμα να το κοροϊδέψει, να το χτυπήσει ή να το αγγίξει στο σώμα του με τρόπο που θα το κάνει να αισθανθεί άβολα. Και εάν κάτι τέτοιο συμβεί δε φταίει ποτέ το παιδί! 

Το παιδί πρέπει να μιλήσει σε κάποιον που εμπιστεύεται και να ζητήσει βοήθεια»! 

Η Μ. εδώ και 2 χρόνια ζει σε ένα σπίτι του Χαμόγελου. Όλα ξεκίνησαν ένα φθινοπωρινό απόγευμα που τριγυρνούσε μόνη της στους δρόμους μιας μεγάλης πόλης, εμφανώς εξουθενωμένη ζητώντας χρήματα για να πάρει κάτι να φάει… Διάβασε τη συνέχεια εδω

shares