Οι στατιστικές λένε ότι 1 στις 3 γυναίκες πάσχει από αυτό το σύνδρομο χωρίς να το ξέρει

Ίσως σου έχει συμβεί κάποια στιγμή να διαπιστώνεις ότι η φίλη που σε διαβεβαίωνε ότι όλα έβαιναν καλώς στην κσθημερινότητά της, τελικά περνούσε μια από  τις πιο απελπιστικά στεσογόνες περιόδους της ζωής της χωρίς να το γνωρίζεις. “Μα πως είναι δυνατόν” θα σκέφτηκες, αφού έλεγε και έδειχνε ότι όλα είναι μια χαρά.

Πολλές γυναίκες διστάζουν να εξωτερικευτούν καθώς θεωρούν ότι λόγω φύλου το εργασιακό περιβάλλον τις αντιλαμβάνεται ήδη ως πιο αδύναμες και συναισθηματικές.

Σύμφωνα με ψυχίατρο Dr, Edwards το παραπάνω φαινόμενο πρόκειται για μια διαταραχή και ονομάζεται “Duck Syndrome”. Το “Duck Syndrome” είναι ουσιαστικά η επιφανειακή ηρεμία του ατόμου σε υπερφυσικό βαθμό ενώ στην πραγματικότητα παλεύουν με μια εξαιρετικά δύσκολη περίσταση.

Αυτό το σύνδρομο δεν έχει ακριβή κλινική διάγνωση, ωστόσο πρόκειται για την πίεση που αισθάνεται το άτομο να δείχνει ότι όλα βαίνουν τέλεια βάζοντας συνέχεια τον εαυτό του σε σύγκριση με το πόσο καλύτερη είναι (ή δείχνει να είναι) η ζωή του κοινωνικού περίγυρού του. Αν λοιπόν ζεις κρυφά με το φόβο ότι όλοι οι άλλοι τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα τότε πιθανότατα περνάς τη φάση “Duck Syndrome” σου. 

Μπορείς να αποφύγεις ή να αντιμετωπίσεις το Duck Syndrome με απλές αλλαγές στον τρόπο σκέψης που θα ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή σου.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να  αποδεκτείε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ταχύτητα. Το γεγονός ότι μια συνομήλική σου μπορεί να έχει ήδη πετύχει όλα όσα εσεί στοχεύεις, δεν σημαίνει ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ τους στόχους σου.

Μη ξεχνάς ότι για να πετύχεις τους στόχους σου πρέπει να είναι ρεαλιστικοί. Οι στόχοι σου δεν πρέπει να σε κρατούν δέσμια και από άλλες απολαύσεις της καθημερινότητάς σου. 

Συγκεντρώσου στο “τώρα”

Eπικεντρώσου σε αυτό που κάνεις καθώς αυτό θα σε βοηθήσει να μείνεις μακριά από σκέψεις που σου προκαλούν άγχος για μελλοντικές καταστάσεις που δεν έχουν έρθει καν ακόμη. Επίσης, μια καλή λύση εἰναι και ο διαλογισμός. 

shares