Ο 20λεπτος κανόνας που εφαρμόζουν οι πετυχημένες γυναίκες των επιχειρήσεων

Η μιας γυναίκας με υψηλούς στόχους μπορεί να είναι αρκετά φορτιμένη συναισθηματικά και εξαντλητική. Όμως από ότι φαίνεται γυναίκες που διαπρέπουν στο επιχειρείν έχουν ανακαλύψει τον τρόπο-κλειδί για να αντιμετωπίζουν τα εμπόδια.

Πρόκειται για τον διάσημο κανόνα των 20 λεπτών.

Αυτός ο κανόνας υποδεικνύει ότι ο κατάλληλος χρόνος εσωτερικής αντιμετώπισης μιας δυσάρεστης κατάστασης είναι τα 20 λεπτά. Έχετε στη διάθεσή σας ακριβώς 20 λεπτά για να στεναχωρηθείτε, να θυμώσετε και να βιώσετε όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα που προκύπτουν μετά από μια επαγγελματική ή συναισθηματική απόρριψη. Αφήστε όλη τη στεναχώρια να ξεχυθεί από μέσα σας δίχως ντροπή. Μόλις όμως περάσουν τα 20 λεπτά, πρέπει να επιβάλλετε στον εαυτό σας να “σηκωθεί” και να ξαναπροσπαθήσει είτε προς την ίδια είτε προς άλλη κατεύθυνση.

Άλλωστε δεν μας καθορίζουν οι αποτυχίες μας αλλά ο τρόπος με τον οποίο τις αντιμετωπίζουμε. 

Ποιος είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος για να αξιοποιήσετε τα 20 λεπτά σας αποδοτικά;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αναλύοντας τι πραγματικά συνέβη θα σας εξυπηρετήσει για την επόμενη φορά ώστε να μην επαναλάβετε ξανά το ίδιο λάθος. Μετά το πέρας της επιτρεπόμενης θλίψης των 20 λεπτών, οραματιστείτε ότι υπάρχει κάπου στο μυαλό σας το κουμπί “Delete” και πατήστε το! Αντισταθείτε στην φυσική τάση του μυαλού σας να επιμείνει σε όλες τις πιθανότητες που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί και να σκέφτεστε ξανά και ξανά το πρόβλημα και αποδεχτείτε ό,τι έχει συμβεί. Εχετε καταφέρει ήδη κάτι πολύ σημαντικό: να αντιμετωπίσετε με επιτυχία την την κατάσταση της θλίψης και να ριχτείτε με πάθος ξανά για την επόμενη προσπάθεια επίτευξης του στόχου σας.

shares