Ποιες αποχρώσεις κραγιόν ταιριάζουν με την επιδερμίδα σου;

Αν σου έχει τύχει να βλέπεις μια απόχρωση κραγιόν στο τέστερ και να σκέφτεσαι ότι είναι απλά και απέριτα υπέροχη και μόλις επιστρέφεις στο σπίτι και τη δοκιμάζεις στα χείλη σου, απογοητεύεσαι, τότε καταλαβαίνεις τι εννούμε.

Μη σου κάνει εντύπωση, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και είναι απόλυτα φυσιολογικό, μιας και δεν ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις κραγιόν, σε όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Ο χρυσός κανόνας είναι ένας: ο τόνος της επιδερμίδας σου, καθορίζει τις αποχρώσεις που της ταιριάζουν. Στις ψυχρές αποχρώσεις ταιριάζουν τα ψυχρά χρώματα ενώ στις θερμές, τα ζεστά.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τόνοι επιδερμίδας (ψυχρός- θερμός) και 3 διαφορετικές αποχρώσεις (ανοιχτόχρωμη, μεσαία, σκουρόχρωμη), μπερδεύτηκες; Ο συνδυασμός αυτών των δύο καθορίζει τη χρωματική παλέτα που πρέπει να κινηθείς. Για να βρεις τον τόνο της επιδερμίδας σου, αρκεί να κοιτάξεις στο φυσικό φως, τις φλέβες στην εσωτερική πλευρά του χεριού σου. Αν οι φλέβες σου μπλεδίζουν, τότε έχεις ψυχρό τόνο, αν πρασινίζουν τότε έχεις θερμό τόνο!

Πιο συγκεκριμένα για κάθε απόχρωση:

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Το κόκκινο του κρασιού και του βατόμουρου είναι ό,τι πρέπει για την λευκή επιδερμίδα σου καθώς αναδεικνύουν την πορσελάνινη απόχρωσή της. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις ανοιχτές ροζ αποχρώσεις καθώς και όσα έχουν πορτοκαλί βάση. Ο γενικός κανόνας για εσένα, είναι ότι: the darker the better. Lucky You! Δες παρακάτω τις προτάσεις του MissBlouBlou με βάση τις ιδανικές αποχρώσεις για εσένα.

  • Bobbi Brown, Luxe Lip color 35.00€

 

Σταρένια επιδερμίδα

Συγχαρητήρια, είσαι από τις τυχερές που τους ταιριάζουν σχεδόν όλες οι αποχρώσεις και να σου πω την αλήθεια πολύ σε ζηλεύουμε για αυτό. Οι κοραλί αποχρώσεις, τα nudes και τα ροζ σου ταιριάζουν απίστευτα χωρίς αυτό να αποκλείει και τα πιο σκούρα χρώματα. Δες στο gallery τις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν περισσότερο.

  • SHISEIDO Perfect Rouge, Vision 25.44€

 

Σκουρόχρωμες επιδερμίδες

Στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι πολύ ανοιχτές αποχρώσεις καθώς και οι αποχρώσεις του ροζ. Οι σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου, του μωβ και του καφέ είναι ό,τι πρέπει για να αναδείξουν τη μπρονζέ επιδερμίδα σου! Στο gallery μπορείς να βρεις τις ιδανικές αποχρώσεις που συγκεντρώσαμε για σένα.

  • YSL, Rouge Pur Couture The Mats 28.90€

 

 

shares