Πως έκοψα το κάπνισμα και έτρεξα για το Άλμα Ζωής με το Pantene

Χτυπάει το τηλέφωνο κάποια στιγμή και είναι η Αγγελική και ακούω από την άλλη γραμμή:

-Αλεξία, δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλά το Pantene μέσω της ενέργειας Χάρισε Δύναμη, συμμετέχει στο Race For the Cure για το Άλμα Ζωής και θα θέλαμε…

Ναι καλέ εννοείται! Απάντησα με πολλή σιγουριά, αφού νόμιζα Η ΝΥΧΤΩΜΕΝΗ ότι θα ήθελαν να σε παροτρύνω μέσω κάποιου άρθρου να πάρεις μέρος και φυσικά να επικοινωνήσουμε παρέα το μήνυμα της υπέροχης αυτής ενέργειας.

-ΤΕΛΕΙΑ, τι νούμερο φοράς; 

-38 αλλά που κολλάει αυτό;

-Για το τρέξιμο. 

Και μετά κατάλαβα ΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ. Εντάξει προφανώς και δεν μπορούσα να το πάρω πίσω. ΡΕΖΙΛΙ. Και βασικά είμαι και πεισματάρα και αν πω κάτι θα το κάνω. Όμως εδώ υπήρχαν πρακτικά ζητήματα, δεν ήταν παίξε γέλασε. Εγώ δεν μπορούσα να τρέξω ούτε 500μέτρα χωρίς να λιποθυμήσω, αφού ήμουν φανατική καπνίστρια και εννοείται από διατροφή τον τελευταίο ένα χρόνο, έβρισκα λόγω άγχους παρηγοριά σε οτιδήποτε πιο παχυντικό και άχρηστο υπάρχει με αποτέλεσμα να έχω χάσει τη φυσική μου κατάσταση, να έχω πάρει κιλά και γενικά ΑΣΤΑ.

Όσο περνούσαν όμως οι μέρες το σκεφτόμουν περισσότερο. Αυτές οι γυναίκες, καταπολέμησαν τον καρκίνο του μαστού, ήταν τόσο δυνατές που βγήκαν πρώτες σε αυτό τον αγώνα, δεν είναι δυνατόν να μη μπορέσω εγώ να καταπολεμήσω την ανία που είχε μπεί το σώμα μου και να μη μπορέσω να τρέξω 5χιλιόμετρα! Θα το κάνω για εκείνες! Μιας και το ότι θα έτρεχα τον Οκτώβρη, το ήξερα από το καλοκαίρι, αποφάσισα να κόψω το κάπνισμα από τον Ιούνιο κιόλας. Το έκοψα μαχαίρι. Δεν κόβεται αλλιώς. Είχα προσπαθήσει και στο παρελθόν με διάφορα υποκατάστατα αλλά δεν τα είχα καταφέρει. Αν δεν το πάρεις απόφαση και δεν αποβάλλεις τη συνήθεια του χεριού, δεν κόβεται. Αφού τα κατάφερα και η αντοχή μου βελτιώθηκε θεαματικά (και η διάθεσή μου και ο ύπνος μου και το δέρμα μου και τα πάντα), ξεκίνησα να προσέχω τι βάζω στον οργανισμό μου. Δεν έκανα δίαιτα. Ούτε τώρα κάνω. Απλώς έτρωγα υγιεινά και επέλεγα τροφές πλούσιες σε ενέργεια. Ξεκίνησα να αθλούμαι και να προετοιμάζομαι συστηματικά κάποιο διάστημα πριν. Και έφτασε η μέρα! Κάθε φορά που ήθελα να τα παρατήσω στον αγώνα (δεν είχα ξαναβγάλει τα 5 πιο πριν), σκεφτόμουν ότι δεν έχω το δικαίωμα, αφού ο αγώνας είναι συμβολικός και οι γυναίκες που παλεύουν με την ασθένεια δεν τα παρατάνε στον αγώνα τους! Και το τερμάτισα. Στο κιόσκι της Pantene, με συγκίνηση είδα κομμένες κοτσίδες, από γυναίκες που χάρισαν τα μαλλιά τους για τις γυναίκες που το χρειάζονται. Από τότε δεν έχω ξεκινήσει το κάπνισμα και δεν έχω σταματήσει να προσέχω τον οργανισμό μου. Δεν έχω βάλει στόχο την απώλεια κιλών αλλά να έχω ένα υγιές σώμα, το οποίο θα χάσει ότι περιττό έχει με σωστό τρόπο και χωρίς βιασύνες.

View this post on Instagram

Σημερα είμαι πολυ πολυ περήφανη. Κατάφερα να τρέξω για πρώτη φορά τα 5km με την ομάδα της @pantene.greece για να Χαρίσουμε Δύναμη στον αγώνα του @almazois για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Καθε φορά στη διαδρομή που ήθελα να τα παρατήσω, σκεφτόμουν οτι δεν έχω το δικαίωμα, όπως και οι γυναίκες που παλεύουν με την ασθένεια, δεν τα παρατούν στον αγώνα τους. Είμαστε δίπλα σας. *Ποναω παντού. ❤️💪🏻🙏🏻😁 #Pantene #PanteneHair #XariseDynami #AlmaZois #StayStrong #Run #5km #PanteneGreece #MissBlouBlou #strongisbeautiful #raceforthecure

A post shared by 🔹Alexia Zaradouka🔺 (@missbloublou_) on

Τι λες, στο επόμενο τρέχουμε παρέα; 

shares