Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκες προσώπου; Μήπως το παρακάνεις;

Λατρεύω τις μάσκες προσώπου. Είναι το πιο δραστικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα σου. Ανυπομονώ να έρθει εκείνη η μέρα της εβδομάδας που θα κάνω τη μάσκα μου γιατί είναι κάτι που με χαλαρώνει πολύ. Υπάρχουν πολλά είδη μασκών περιποίησης όπως θα γνωρίζεις: απολέπισης, ενυδάτωσης, θρέψης, αντιγήρανσης και πολλές ακόμη. Οι μάσκες προσώπου έχουν αποδείξει την αξία τους για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας χωρίς αμφιβολία.

Πόσο συχνά όμως πρέπει να τις χρησιμοποιούμε; Ποια είναι η ιδανική συχνότητα εφαρμογής των μασκών που δεν θα δημιουργήσει αρνητικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας;

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η μάσκα έρχεται ως συμπληρωματικό προϊόν στην καθημερινή ρουτίνα σου. Δηλαδή η δουλειά της είναι να ενισχύει την επιδερμίδα τις φορές που τα καθημερινά προϊόντα έχουν φανεί ανεπαρκή για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής σου. Για παράδειγμα, τα αγαπημένα σου προϊόντα περιποίησης, μπορεί να μην δρουν όσο αποτελεσματικά είχες συνηθίσει αν διανύεις μια περίοδο στρες ή ορμονικών διαταραχών. Επομένως δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η μάσκα δεν ενδείκνυεται για συνεχόμενες εφαρμογές καθώς μπορεί να δρα επιθετικά για την επιδερμίδα σας.

1.Μάσκες για ξηρή επιδερμίδα

Οι μάσκες για ξηρή επιδερμίδα, μπορούν να χρησιμοποιούνται όσο συχνά θέλεις αφού δεν έχουν επιθετικούς παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα μιας και η ξηρή επιδερμίδα είναι αρκετά ευαίσθητη. 

2.Μάσκες για λιπαρή επιδερμίδα

Οι μάσκες για λιπαρή επιδερμίδα που περιέχουν άνθρακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθημερινή βάση. Όμως όσες περιέχουν συστατικά που καταπολεμούν την ακμή όπως για παράδειγμα το σαλυκιλικό οξύ μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς με ενταντική χρήση.

3.Μάσκες λάμψης

Οι μάσκες για λάμψη και καταπολέμηση των μαύρων κηλίδων πρέπει να χρησιμοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα και όχι περισσότερο καθώς συνήθως περιέχουν ρετινόλη η οποία ερεθίζει την επιδερμίδα.

shares