Χριστουγεννιάτικα ταξίδια: 5 προϊόντα που χρειάζεσαι οπωσδήποτε σε μια πτήση

Μπορεί οι πτήσεις με αεροπλάνο να μας φέρνουν κοντά σε μαγικούς προορισμούς, όμως για την επιδερμίδα μας έχουν αρνητική επίδραση. Το δέρμα μας υποφέρει στην πραγματικότητα καθώς ο ξηρός αέρας στην καμπίνα του αεροπλάνου οδηγεί σε άμεση αφυδάτωση της επιδερμίδας μας. 

Με τον οργανισμό μας να έχει συνηθίσει στα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας τα οποία είναι στο 40%, φανταστείτε τί παθαίνει όταν βρίσκεται στα επίπεδα υγρασίας 20%-10% κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Μάλιστα σε πτήσεις άνω των 3.5 ωρών, ο οργανισμός μας μπορεί να χάσει και εως 1 κιλό από την απώλεια υγρών. Ακόμη, λόγω των αυξομειώσεων στην πίεση της καμπίνας οι βιορυθμοί μας διαταράσσονται με αποτέλεσμα να πρηζόμαστε σε διάφορα σημεία τους σώματός μας ενώ ο μεταβολισμός μας μειώνεται.

Κάτι εξίσου σημαντικό και άκρως επικίνδυνο για την επιδερμίδα μας ανεξαρτήτως εποχής του χρόνου είναι η κοσμική ακτινοβολία στην οποία εκτιθέμεθα. Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις τώρα στα χριστουγεννιάτικα ταξίδια, μπορείτε να προτετοιμάστε ένα μικρό νεσεσέρ με τα κατάλληλα προϊόντα (κάτω των 100ml) τα οποία θα κρατήσουν τονωμένη και προστατευμένη την επιδερμίδα. 

Ενυδάτωση

Ο οργανισμός μας χάνει σημαντικό ποσοστό υγρασίας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, γιαυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προηγούμενο βράδυ και αμέσως πριν την πτήση κρέμα ή ορό προσώπου που θα περιέχει υαλουρονικό. Το υαλουρονικό έχει την ιδιότητα να συγκρατεί πολλές φορές το βάρος του σε νερό, έτσι θα αποφύγετε τα ενοχλητικά συμπτώματα της αφυδάτωσης. 

Revitalift Laser x3, L’Oreal

Κοσμική Ακτινοβολία

Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, η κοσμική ακτινοβολία που λαμβάνουμε είναι αισθητά εντονότερη. Αυτή η ακτινοβολία θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό μας, γιαυτό η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη είτε ταξιδεύετε χειμερινούς είτε καλοκαιρινούς μήνες.

Ματ αντηλιακή κρέμα προσώπου, Messinian Spa

Καθαρισμός

Η επιδερμίδα μας φορτώνεται με μικρόβια και σκόνη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε προϊόν προσώπου, φροντίστε να έχετε αφαιρέσει με ένα απαλό βαμβάκι όλα τα βλαβερά υπολείμματα από την επιδερμίδα σας τα οποία φράζουν τους πόρους και δεν επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Καθώς η επιδερμίδα ξηραίνεται σε μεγάλο βαθμό, κάνετε ταμποναριστές κινήσεις καθαρισμού χωρίς έντονες πιέσεις καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ερεθισμού.

Micellar λοσιόν ντεμακιγιάζ με αγγούρι και αλόη, Messinian Spa 

Χείλη

Τα ξηρά χείλη είναι ένα συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια των πτήσεων, καθώς το λεπτό δέρμα των χειλιών μας είναι ακόμη πιο ευάλωτο στις συνθήκες της καμπίνας. Φροντίστε να επαναλαμβάνετε συχνά επαλείψεις με ενυδατικό προϊόν χειλιών για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα. 

Lip Balm cream biscuit, Bioselect 

Mist παντού και πάντα

Ένα mist θα σώσει την επιδερμίδα σας από την αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της πτήσης, αφού έχει πιο ελαφριά υφή από την ενυδατική κρέμα και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε χωρίς πρόβλημα. Κάθε φορά που αισθανθείτε την επιδερμίδα σας να σας “τραβάει” ψεκάστε με άφθονη ποσότητα mist, γιατί το χρειάζεται. 

Aqua Urban Pollution Defense Mist, Gallenic

 

shares