10 τραγούδια που (μου) θυμίζουν δέκα ταξίδια

Το ταξίδι δεν είναι μόνο φωτογραφίες, γεύσεις, μυρωδιές είναι και μουσική… Βασικά, για να είμαι πιο ακριβής, ταξίδι χωρίς μουσική δεν υφίσταται. Θα ακούσεις μουσική στο αεροπλάνο, στο αμάξι που έχεις νοικιάσει, στη μουσικοχορευτική παράσταση που θα παρακολουθήσεις, στο μπαράκι που θα βγεις.

Άλλοτε σου «κολλάει» στο μυαλό κάτι που είναι σχετικό με τον τόπο που βλέπεις, άλλοτε… καμία σχέση.

Κάπως έτσι, ισχύει και στη δική μου περίπτωση. Τα παρακάτω δέκα τραγούδια κάθε φορά που τα ακούω, θυμάμαι τις διακοπές μου στα παρακάτω μέρη:

(Πριν διαβάσετε το άρθρο και ακούσετε τα κομμάτια, να ξέρετε πως σε πολλές περιπτώσεις οι συνειρμοί είναι σουρεάλ –πως για παράδειγμα είχες στο δημοτικό μια άσχημη συμμαθήτρια που την έλεγαν Ολυμπία και από τότε κάθε Ολυμπία που ακούς νομίζεις ότι είναι άσχημη με σπυράκια και γυαλιά;;;-, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις είναι αυτό που θα περίμενες να ακούσεις.)

1. Buena Vista Social Club-Κούβα

Ε δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Μια βδομάδα γεμάτη χρώματα και εμπειρίες, ακούγοντας αυτή τη μουσική παντού. Και κυρίως στους δρόμους της Αβάνας.

2. Καλίνκα-Μόσχα

Με το που πάτησα το πόδι μου στη Ρωσία, το παραδοσιακό τραγούδι της χώρας με την ονομασία «Καλίνκα» -και για έναν φίλο μου «Κακαλίν»- , στριφογύριζε στο μυαλό μου κάθε μέρα. Το ακούγαμε βέβαια και σε τουριστικά μαγαζιά, σε ρώσικα εστιατόρια και το σιγοτραγουδάγαμε κι εμείς στο μετρό της Μόσχας -κάνοντας λίγο τους «κρυστάλλινους» Ρώσους να ρίχνουν ένα γελάκι.

3. The Wild Rover (No, Nay, Never)-Ιρλανδία

Διάβασε περισσότερα εδώ

shares