4 τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσεις τις συσκευασίες των καλλυντικών σου

Η ομορφιά ανακυκλώνεται, αλλάζοντας τη χρήση των συσκευασιών της

Καθώς η βιομηχανία της ομορφιάς κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να είναι φιλικότερη προς το περιβάλλον, σου προτείνουμε τρόπους για να αναμιχθείς και εσύ σε αυτό από την άνεση του σπιτιού σου.

Παρά την επανάσταση στη βιομηχανία της ομορφιάς και τα beauty standards τα οποία συνεχώς επαναπροσδιορίζονται, η βιωσιμότητα αποτελεί το μεγάλο της στοίχημα. Σε ένα τομέα που το packaging αποτελεί βασικό στοιχείο έλξης του καταναλωτή, οι υπερβολές στις συσκευασίες χάριν εντυπωσιασμού είναι αναπόφευκτες. Υπερβολική χρήση σελοφάν, κορδέλες και χαρτί έχουν κάνει πολύ αργή πρόοδο προς πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές με μόλις πέρυσι να θεσπίζεται νομοθεσία (σε κάποιες χώρες) για την απαγόρευση προϊόντων με μη βιοδιασπώμενα υλικά συσκευασιών.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για την εβδομάδα μηδενικών αποβλήτων, η βιομηχανία καλλυντικών παράγει 120 δισεκατομμύρια συσκευασίες ετησίως – η χρήση χαρτονιού από μόνη της συμβάλλει στην απώλεια 18 εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους ετησίως και μέχρι το 2050 προβλέπεται ότι θα υπάρξει έως 12 δισεκατομμύρια τόνους πλαστικού σε χώρους υγειονομικής ταφής που παράγονται μόνο από τη βιομηχανία ομορφιάς.

Τα καλά νέα είναι ότι πολλά brands ομορφιάς – συμπεριλαμβανομένων αρκετών που δεν είναι αποκλειστικά οργανικά ή vegan – λαμβάνουν σταδιακά, σημαντικά μέτρα ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, οι καταναλωτές ηλικίας από 25 έως 34 ετών επιλέγουν επί τούτου brands τα οποία σέβονται το περιβάλλον, ειδικά όταν πλέον είναι πολύ εύκολο να διερευνήσουν μέσω διαδικτύου τα προϊόντα και τη φιλοσοφία όσων που επιλέγουν. Άλλωστε, eco-friendly beauty products, δεν σημαίνει μόνο υψηλότερη ποιότητα προϊόντος αλλά και ελάχιστη αρνητική επίδραση στο περιβάλλον.

Συγκεντρώσαμε έξυπνες ιδέες ώστε να δώσετε νέο σκοπό στις συσκευασίες των καλλυντικών που σας μένουν, αλλάζοντας απλά τη χρήση τους!

Διάβασε τη συνέχεια 

shares