Τί θα συμβεί στην επιδερμίδα σου αν αφήσεις εντελώς στην άκρη το ξυραφάκι κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

ti tha ginei an stamatiseis na ksirizesai

H καραντίνα εκτός από τον πανικό, έχει σπείρει και μια διαφορετική χαλαρότητα στην καθημερινότητά μας, με τις #nobradays να έχουν καθιερωθεί οπως επίσης και η αποχή από το βαρύ μακιγιάζ. Όμως για μια μερίδα γυναικών, η απουσία της καθημερινής συναναστροφής με κόσμο, έχει δημιουργήσει ένα ακόμη κίνημα, το #noshavedays.

Aν κουνάς καταφατικά το κεφάλι σου τότε μάλλον ανήκεις και εσύ στη μερίδα των γυναικών, που έχουν αφήσει την επιδερμίδα τους να ηρεμήσει από το συνεχόμενο ξυραφάκι και το κερί αποτρίχωσης αυτό το διάστημα. Τί θα είχε να πει για αυτό μια δερματολόγος;

Σύμφωνα με την Rachel Nazarian, μια από τις πιο διάσημες δερματολόγους της Νέας Υόρκης, η τριχοφυϊα αποτρέπει την επιδερμίδα από τους ερεθισμούς μεταξύ του δέρματος. Επιπλέον, αποτρέπει διαφορετικούς παθογόνους μικροοργανισμούς από το να εισχωρήσουν στο σώμα μας ειδικά από την ηβική περιοχή. Αφήνοντας για λίγες ημέρες στην άκρη το ξυραφάκι, μειώνουμε τους ερεθισμούς της επιδερμίδας αλλά και τον κίνδυνο να δημιουργηθούν επιφανειακές βλάβες στον ιστό της επιδερμίδας αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

Επομένως σύμφωνα με τις ειδικούς θα έκανε καλό στην επιδερμίδα σου να αφήσεις για λίγο στην άκρη τις αποτριχωτικές ταινίες και τα ξυραφάκια εφόσον το επιθυμείς. Αν δεν μπορείς να μην έχεις λεία επιδερμίδα έστω και για λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τότε δες παρακάτω μερικά ενυδατικά προϊόντα περιποίησης σώματος τα οποία είναι ιδανικά για μετά την αποτρίχωση. 

Syublime Body Balm, Cinq Mondes

Nourishing Body Lotion Caudalie

 

Hemp & Coconut Body Yogurt, Messinian Spa

Body Butter Spray Cashmere Rose Korres

 

 

 

shares