Είναι απαραίτητα τα aftersun;

*photo Anthropologie

Αν δεν σε έχει πάρει ο ύπνος στην παραλία, δεν γνωρίζεις τί πραγματικά σημαίνει έγκαυμα. Τί σημαίνει το αίσθημα πόνου της επιδερμίδας από τον ήλιο, το “τράβηγμα” που αισθάνεσαι και η ξηρότητα που εμφανίζεται αμέσως.

Η υπερέκθεση στις ακτίνες του ήλιου είναι από τις πιο βλαβερές συνήθειες που έχει ο λαός μας και κατά τη διάρκεια των χρόνων έχουν περάσει από γενιά σε γενιά διάφορα γιατροσόφια που “θεραπεύουν” το έγκαυμα. Όμως, ακόμη και με επαρκή αντηλιακή προστασία, κάποιες φορές η ζημιά γίνεται καθώς χρειάζονται περίπου 2 με 6 ώρες να εμφανιστούν τα συμπτώματα του εγκαύματος, με αποτέλεσμα να μη το αντιλαμβανόμαστε άμεσα και να συνεχίζουμε να βρισκόμαστε κάτω από τον καυτό ήλιο.

Κάπου εδώ έρχονται τα aftersun προϊόντα, τα οποία απαλύνουν τα συμπτώματα της υπερέκθεσης στον ήλιο και βοηθούν στην αποκατάσταση της επιδερμίδας. Καθώς έχουν ενυδατικές φόρμουλες που προκαλούν δροσιά στο δέρμα, με τη σύστασή τους να είναι σε μορφή τζελ ή λοσιόν, ανακουφίζουν και ενυδατώνουν άμεσα την επιδερμίδα ενώ η σύστασή τους είναι ειδική και κατάλληλη για χρήση από ερεθισμένο δέρμα. Αν η επιδερμίδα σου εμφανίσει ερεθισμό από τον ήλιο, καλό θα ήταν να αποφύγεις τη χρήση της απλής ενυδατικής κρέμας που χρησιμοποιείς καθώς ενδεχομένως να περιέχει συστατικά που θα ερεθίσουν ακόμη περισσότερο το δέρμα σου. Tα after sun νυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα ενώ πολλές φορές τα φυτικά συστατικά που μπορεί να περιέχουν βοηθούν στη γρηγορότερη επούλωσή της.

Τα aftersun προϊόντα δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποηθούν μόνο στις περιπτώσεις που το παραέκανες με τον ήλιο αλλά και κάθε φορά μετά την έκθεση σε αυτόν, αφού σε κάθε περίπτωση η επιδερμίδα σου αφυδατώνεται είτε λιγότερο είτε περισσότερο.

Δες παρακάτω μερικά από τα aftersun προϊόντα που ξεχώρισα φέτος:

Αpivita After Sun Cooling Cream Gel

Bioderma Refreshing after-sun milk

Lierac Sunnisime Repair milk

soskin cooling gel after sun

 

 

shares