Πώς θα διατηρήσεις λαμπερό το χρώμα και τη ρίζα των μαλλιών σου μακριά από το κομμωτήριο

pos diatiriseis to xroma ton mallion sou

Η κοινωνική απομόνωση έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές στον εσωτερικό μας κόσμο αλλά οι πιο εμφανείς ξεκινούν από την εμφανισή μας και κυρίως από τα… μαλλιά μας. Όλες όσες βάφουν τα μαλλιά τους, σίγουρα έχουν αρχίσει και σκέφτονται με λαχτάρα εκείνη την επίσκεψη στο κομμωτήριο. Καθώς ο καιρός φαίνεται μπροστά μας αρκετός ακόμη και η ρίζα έχει κάνει αισθητά την εμφάνισή της, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παραμείνει ζωντανό το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς να χρειαστεί να κάνεις πειράματα στο σπίτι, τα οποία πιθανώς να αποβούν μοιραία για τα μαλλιά σου.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού μπροστά στο χρώμα μαλλιών που ξεθωριάζει και επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος για σπασμωδικές κινήσεις. Δες παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου αναλλοίωτο για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται. 

Πες αντίο στα συχνά λουσίματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα συχνά λουσίματα πρέπει να αποφεύγονται όταν θέλουμε να διατηρήσουμε το χρώμα των μαλλιών μας, όποιο χρώμα και αν είναι αυτό. Στην περίπτωση των χάλκινων αποχρώσεων, το χρώμα απλά ξεθωριάζει ενώ αν τα μαλλιά μας είναι ξανθά, τότε κιτρινίζει, το ρεφλέ απομακρύνεται και το χρώμα οξυδώνεται από τα μεταλλικά στοιχεία που υπάρχουν στο νερό. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να εξαντλούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα περιθώρια ανάμεσα από τα λουσίματα, ειδικά τώρα που είμαστε στο σπίτι. 

Άλλαξε προϊόντα κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Ειδικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας που θέλεις να προστατέψεις το χρώμα των μαλλιών σου είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείς προϊόντα που κλειδώνουν το χρώμα των μαλλιών σου. Αν τα μαλλιά σου είναι ξανθά, τότε θα χρειαστείς σίγουρα silver σαμπουάν (μη το παρακάνεις ωστόσο καθώς θα τα αφυδατώσεις) ενώ αν έχουν οποιοδήποτε άλλο χρώμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αντίστοιχο χρωμοσαμπουάν, το οποίο θα ενισχύσει το χρώμα τους και θα δώσει φρεσκάδα. 

Invigo Color Brilliance Wella Professionals

Wella Professionals Color Motion+ Structure

Elvive Color Vive Purple Shampoo

L’Oreal Professionel Blondifier Cool Shampoo

Ήρθε η ώρα να γνωρίζεις τα spray χρώματος για τη ρίζα

Θυμάσαι τα spray χρώματος για τη ρίζα που χρησιμοποιούσαν οι μεγαλύτερες σε ηλικία κυρίες για να κρύψουν τα λευκά στη ρίζα; Η πιο σύγχρονη εκδοχή τους απευθύνεται και σε εσένα, που θέλεις να παρατείνεις το μεσοδιάστημα από την κάθε επίσκεψή σου στο κομμωτήριο. Η χρήση τους είναι πανεύκολη και ξεβγάζεται σε κάθε λούσιμο. Αρκεί απλά να ψεκάσεις από απόσταση λίγων εκατοστών στη ρίζα των μαλλιών σου και είσαι έτοιμη. 

Magic Retouch L’Oreal 

Root Retoucher, Scwarzkopf

shares