Πώς να διατηρήσεις τη χαρά σου όταν βρίσκεσαι σε αρνητικό περιβάλλον

diatiriseis ti xara otan eisai se arnitiko perivallon

Ίσως να μη μπορούμε να το εξηγήσουμε ακριβώς αλλά όλοι γνωρίζουμε καλά την αίσθηση του να περιβαλλόμαστε από “αρνητική ενέργεια”. Το πώς είναι να νιώθουμε ότι κάποιοι άνθρωποι ακόμη και αν μας χαμογελούν δεν έχουν φιλικά αισθήματα προς εμάς και πώς τα μάτια τους και αυτό που εκπέμπουν δεν είναι θετικό απέναντί μας. Μπορούμε να προστατευτούμε από αυτή την αρνητική ενέργεια, δημιουργώντας υγιή και θετική στάση προς το άτομο που μας τη στέλνει και προς τον εαυτό μας. Σύμφωνα με τη Jill Blakeway, ολιστική θεραπεύτρια και βελονίστρια, όλοι έχουμε θεραπευτικές ιδιότητες και μπορούμε με τη θετική σκέψη να δώσουμε ευχάριστη πορεία ακόμη και σε κάτι αρνητικό.

Για να προστατέψεις τον εαυτό σου από την κακεντρεχή σκέψη αρκεί να οραματιστείς ένα φως στο crown chakra σου, δηλαδή στο τσάκρα της κορυφής του κεφαλιού σου. Το συγκεκριμένο τσάκρα αντιστοιχεί στις ηγετικές μας ιδιότητες και μας βοηθά στην πνευματικότητα. Φαντάσου ότι αυτό το φως αρχίζει και τυλίγει όλο σου το σώμα από την κορυφή του κεφαλιού σου ως τα δάχτυλα των ποδιών σου και ότι σε περιβάλλει περιμετρικά. 

Αυτή είναι η λεγόμενη σύνδεση με το εσωτερικό μας φως η οποία μας βοηθά να πάρουμε σημαντικές απαντήσεις μέσω της αυτοσυγκεντρωσης. Συγκεντρώσου στον εαυτό σου και αναρωτήσου: γιατί αυτό το άτομο σκέφτεται άσχημα για εμένα; Θα διαπιστώσεις ότι με καθαρό μυαλό πλέον γεμάτη αυτοσυγκέντρωση, θα γνωρίζεις το λόγο που ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν σε συμπαθεί και μόλις κατανοήσεις ότι αυτό προκύπτει από δικά του άλυτα εσωτερικά ζητήματα όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, φθόνος, οικογενειακά κατάλοιπα, θα μπορέσεις να τον συμπονέσεις, να τον περιβάλλεις με αγάπη με τις σκέψεις σου διαπιστώνοντας ότι αυτή η “αρνητική ενέργεια” δεν μπορεί να σε επηρεάσει ούτε πνευματικά ούτε σωματικά. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω καλά και από προσωπικό επίπεδο ότι οι άνθρωποι που είναι κακεντρεχείς απέναντί μας, στην πραγματικότητα δεν φταίνε, όσο και αν αυτό θα ήταν ένα πολύ βολικό σενάριο. Θα μας ήταν πολύ βολικό να θυμώσουμε και εμείς με τη σειρά μας στη συνάδελφο που μπορεί να διαδίδει κακεντρεχή σχόλια για εμάς πίσω από την πλάτη μας, στη φίλη που κατά βάθος μας ανταγωνίζεται και κάθε φορά που τη συναναστρεφόμαστε αισθανόμαστε δίχως ενέργεια, στον κάθε ένα που μπορεί να μας μεταδίδει αρνητική ενέργεια με τη στάση του απέναντί μας ή ακόμη και ο ίδιος ο γονιός μας κάποιες φορές όσο και αν ξέρουμε ότι μας αγαπάει. Είναι και αυτοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν τις αδύναμες στιγμές τους. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι ακόμη και αν ο άλλος αισθάνεται άσχημα προς εσένα, αυτό δεν θα έπρεπε να σε αφορά και αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως είναι άνθρωποι που ανταγωνίζονται και στη σκιά τους επειδή δεν έχουν λάβει ποτέ πλήρη αποδοχή και αγάπη από το οικογενειακό ή συζυγικό τους περιβάλλον. Ο άνθρωπος που σκέφτεται αρνητικά για εσένα ίσως σου μεταδώσει λίγο αυτή την αρνητικότητα αλλά αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι οι σκέψεις κατανόησης και αγάπης και αυτό είναι κάτι που θα σε λυτρώσει. Το μυστικό είναι να στείλεις όλη την αγάπη σου σε αυτόν που σκέφτεται άσχημα για εσένα. 

Δεν μπορούμε πάντα να επιλέγουμε τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε και το ποιά θα είναι η δική τους ενέργεια. Όμως μπορούμε να ελέγξουμε τη δική μας, μένοντας πιστοί στον εαυτό μας και γειώνοντάς μας με αυτό το μικρό φωτεινό διαλογισμό. Αν η αρνητική σκέψη του άλλου έχει τη δύναμη να σε κάνει να το αισθανθείς, σκέψου πόση δύναμη και επίδραση έχει η δική σου θετική ενέργεια απέναντί του.

shares