Το Digital Detox είναι η νέα τάση που χρειάζεσαι άμεσα

Σύμφωνα με έρευνες ο ένας στους πέντε ενήλικες έχουν τον έλεγχο του κινητού τους στις άμεσες προτεραιότητές τους τα πρώτα πέντε λεπτά της ημέρας τους μόλις ξυπνήσουν και το 71% από εμάς δεν κλείνουμε ποτέ τα κινητά. Αυτά τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι έχουμε μπει επίσημα σε μία εποχή “ψηφικής εξάρτησης”.  

Πλέον θα ήταν πραγματικά ωφέλιμο να επιβάλλουμε στους εαυτούς μας μια αποτοξίνωση από τα ηλεκτρονικά μέσα, το επονομαζόμενο “digital detox” το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα νέα trends. Για την ακρίβεια αξιοποιήσαμε το διαθέσιμο χρόνο για να ανακαλύψουμε νέα μέρη, να διαβάσουμε νέα βιβλία και να επικοινωνήσουμε με ουσιαστικό τρόπο με τους φίλους και την οικογένειά μας. 

Tο διαδίκτυο είναι ένα υπέροχο μέρος, γεμάτο με εξαιρετικές ιστοσελίδες και πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για διάφορα ζητήματα, όμως περνώντας τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μας μπροστά από μια μικρή οθόνη, είναι επιβλαβές για την υγεία μας. Το μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη του κινητού μπορεί να διαταράξει ανεπανόρθωτα το φυσικό ωράριο του ύπνου μας ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική μας υγεία.

Επομένως, εσένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο, θα ήθελα να σε ενθαρρύνω να αφιερώνεις χρόνο και εκτός της οθόνης σου. Πήγαινε μια βόλτα, δοκίμασε το διαλογισμό, πέρνα χρόνο με φίλους, ξεκίνα μια νέα δραστηριότητα, διάβασε ένα βιβλίο. Κάνε αυτό που πάντα ήθελες να κάνεις και ποτέ δεν έβρισκες το χρόνο να το πραγματοποιήσεις.Το να ζεις το παρόν είναι ένας από τους πιο όμορφους τρόπους να συνδέεσαι βαθύτερα με τον εαυτό σου και τους γύρω σου.

Μια αποχή από τα ηλεκτρονικά μέσα θα σου δώσει το χώρο και το χρόνο για να μπορέσεις να δουλέψεις πάνω στον εαυτό σου. 

Δεν επωφελείται μόνο η ψυχική σου υγεία από μια 24ωρη αποτοξίνωση από το διαδίκτυο. Η αποχή από το τηλέφωνο και τους υπολογιστές είναι ευεργετική και για την επιδερμίδα σου καθώς το 70% από τις βλάβες της επιδερμίδας προκαλούνται από το τεχνητό HEV φως από τις οθόνες και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Μία εξαιρετική ιδέα είναι να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό για να κερδίσεις μια συμμετοχή στο 4ο Lalita Retreat με δωρεάν διαμονή στο luxurious hotel Trikolonion στην ορεινή Αρκαδία.

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό εδώ. 

shares