Λατρεμένα έλαια προσώπου για θεαματικά υπέροχη επιδερμίδα

elaia prosospou yperoxi epidermida

Τα λάδια προσώπου είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί στην επιδερμίδα μου. Από όταν ξεκίνησα να τα χρησιμοποιώ τα έχω εντάξει στην καθημερινή βραδινή μου περιποίηση ανελλιπώς και έχω πολλούς καλούς λόγους για αυτό.

Αν και κάποια γυναίκα με λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να φοβηθεί ότι τα έλαια προσώπου θα κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Η επιδερμίδα παράγει καθημερινά τα δικά της έλαια τα οποία είναι σημαντικά για τη διατήρηση της νεότητας και της ενυδάτωσης της αλλά και καθυστερούν την εμφάνιση ρυτίδων. Η επιδερμίδα μας χρειάζεται έλαια για την αποτροπή της εμφάνισης ξηρότητας η οποία προκαλεί την πρόωρη γήρανση της. 

Δες ποιό είναι τo leave-in προϊόν που κάνει τα μαλλιά σου υπέροχα

Αναλόγως τη σύνθεση του, το κάθε έλαιο, μπορεί να διορθώσει διαφορετικό ζήτημα της επιδερμίδας όπως ξηρότητα, γήρανση, φωτογήρανση, ακμή κ.α. Τα οφέλη του να προσθέσεις το έλαιο στην καθημερινή σου περιποίηση είναι πολλά και δύο από τα πιο σημαντικά είναι ότι αφήνει πάντα την επιδερμίδα απαλή και φωτεινή.

Ποιό έλαιο να επιλέξεις

Για ξηρές επιδερμίδες:

Αναζήτησε έλαια πλούσια σε φυτικά λιπαρά από συστατικά όπως καρύδα και σκουαλένιο. Ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα χωρίς να έχουν βαριά υφή με αποτέλεσμα να απορροφώνται εύκολα.

Για κανονικές επιδερμίδες:

Έλαια με βάση το jojoba, το σκουαλένιο και το μαρούλα που έχουν ελαφριά σύσταση μπορούν να δράσουν εξαιρετικά όταν προστεθούν ως λίγες σταγόνες στην κρέμα προσώπου σου ειδικά αν τη χρησιμοποιήσεις βράδυ.

Για ακνεϊκές επιδερμίδες: Έλαια απὀ τεϊόδεντρο και μαρούλα περιορίζουν την παραγωγή λιπαρότητας της επιδερμίδας και βοηθούν στην απομάκρυνση των βακτηρίων που δημιουργούνται από τα νεκρά κύτταρα.

Για λιπαρές επιδερμίδες: Τα έλαια που προέρχονται από αργκάν, κυνόροδα και έλαιο κουκούι που έχουν μη φαγερωσορογόνο δράση, είναι ιδανικά για τις λιπαρές επιδερμίδες καθώς η ελαφριά υφή τους δεν προκαλεί επιπλέον λιπαρότητα και βοηθούν στον περιορισμό της. 

Δες παρακάτω τα αγαπημένα μου έλαια προσώπου και διάλεξε αυτό που θα μεταμορφώσει την επιδερμίδα σου. 

The Precious Oil, Caudalie

Superberry + Hydrate Glow Oil, Youth to the People

Rosehip Bioregenerate Oil, PAI

Anti-oxidant + Facial Oil, Grown Alchemist

Precious Elixir, Cinq Mondes

shares