Ένα ερωτικό γράμμα στον εαυτό σου

erotiko gramma eauto sou

Oι καρδιακές ασθένειες συνεχώς αυξάνονται. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τον τρόπο για να διαχειριστούμε όλους τους παράγοντες που μας εκθέτουν σε αυτό τον κινδύνο

 

όπως υψηλή πίεση, χοληστερίνη, διαβήτης αλλά και στρες. Κυρίως το στρες. Το στρες σε συνδυασμό με τη στεναχώρια μας αφήνει αποκαρδιωμένους συναισθηματικά, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει και πραγματικά προβλήματα στη λειτουργία της καρδιάς μας. 

Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση στεναχώριας η καρδιά μας “κλείνει” ενώ όταν ισορροπήσουμε ξανά συναισθηματικά και ο φόβος και η στεναχώρια υποχωρίσουν τότε η καρδιά μας ανοίγει ξανά και είναι έτοιμη να αγαπήσει. Ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται μέχρι η καρδιά μας να ανοίξει ολοκληρωτικά χωρίς καθόλου φόβο. Μια ανοιχτή καρδιά δίνει και παίρνει αγάπη χωρίς να φοβάται ότι θα πληγωθεί γιατί έχει βιώσει όλους τους φόβους της ήδη. Γνωρίζει τί την περιμένει και είναι προετοιμασμένη. Ο φόβος δεν φαντάζει τόσο τρομερός στο τέλος.

Κάθε μέρα στις πρακτικές του διαλογισμού μου, δίνω αρκετή έμφαση στο τσάκρα της καρδιάς. Τα τσάκρας είναι σαν “όργανα” στο ενεργειακό μας σώμα και όχι το βιολογικό, ωστόσο επηρεάζουν το βιολογικό μας σώμα σε μεγάλο βαθμό. Είναι τα ενεργειακά μας κέντρα που επιτρέπουν στην ενέργεια να ρέει σε όλο το σώμα μας. Το τσάκρα της καρδιάς αναπτύσσεται όταν η καρδιά μας ερωτεύεται αλλά και όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ζήσει σαν παιδί, να χαρεί την καθημερινότητά του με ενθουσιασμό χωρίς όρια. Όμως, αυτή την αγάπη και τον έρωτα, δεν μπορούμε να τα βιώσουμε αν δεν δώσουμε ειλικρινά στον εαυτό μας πρώτα την αγάπη που χρειάζεται. Οι περισσότεροι από εμάς, φοράμε μια “πανοπλία” μέσα στην οποία δεν μπορεί να επιβιώσει κανενός είδους αγάπης για τον εαυτό μας και δεν μπορεί επίσης να εισχωρήσει καμία αγάπη από τους άλλους.

Ένας από τους τρόπους για να ανοίξει το τσάκρα της καρδιάς είναι κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μερικές ήρεμες βαθιές ανάσες. Συγκέντρωσε τη σκέψη σου στην περιοχή της καρδιάς και φαντάσου ένα λαμπερό πράσινο φως στο ύψος της καρδιάς. Επανέφερε στη μνήμη σου, την πιο γλυκιά σου ανάμνηση. Εκείνη τη στιγμή που είτε ως παιδί είτε ως ενήλικας ένιωσες απόλυτα ευτυχισμένη. Αν δεν υπάρχει αυτή η στιγμή, επινόησε μια δική σου. Νιώσε το συναίσθημα της χαράς και άφησέ το χωρίς κανένα εμπόδιο λογικής, να ξεχειλίσει σε όλο σου το σώμα και διατήρησέ το για λίγα λεπτά. 

Ενας ακόμη τρόπος για να ανοίξεις το τσάκρα της καρδιάς σου είναι να γράψεις ένα ερωτικό γράμμα στον εαυτό σου. Ξέρω ότι στην αρχή μπορεί να αισθανθείς άβολα, ίσως και λίγο περίεργα ή να σου φανεί αστείο. Όμως αυτές είναι άμυνες του οργανισμού σου και σε λίγο θα υποχωρήσουν. Ξεκίνησε γράφοντας όλους τους λόγους που εκτιμάς τον εαυτό σου, που σου αρέσει η εμφάνισή σου ακριβώς όπως θα έγραφες ένα γράμμα στον αγαπημένο σου αν ζούσες λίγες δεκαετίες πριν. Σου αρέσει το δέρμα σου; Γράψτο στον εαυτό σου. Σου αρέσουν τα μαλλιά σου, το κούρεμά σου, ο τρόπος που δημιουργούνται τα λακάκια σου όταν γελάς; Γράψτο. Επανέλαβε το ίδιο μια φορά κάθε εβδομάδα. Στο τέλος, αυτό ακριβώς θα γίνεις. Θα γίνεις ο άνθρωπος που έχεις ήδη “ερωτευτεί”. Και τότε η καρδιά σου, ανοιχτή πια, θα προσελκύσει τον έρωτα και την αγάπη, χωρίς όρια. 

 

shares