Όλα όσα εύχομαι να γνώριζα πριν “πειράξω” τα χείλη μου

ola osa euxomai na gnoriza prin peirakso ta xeili

Ένας από τους λόγους που αγαπώ τη δουλειά μου είναι γιατί μπορώ μέσα από αυτή να μοιράζομαι μαζί σου tips και εμπειρίες σε όλο το φάσμα του κλάδου της ομορφιάς είτε πρόκειται για προϊόντα είτε για υπηρεσίες. Με τις αισθητικές παρεμβάσεις να είναι πλέον εντελώς διαδεδομένες, όλες έχουμε μπει λίγο ή πολύ στη διαδικασία να ερευνήσουμε περισσότερο το ζήτημα.

Δεν έχω κρύψει σε παλαιότερο άρθρο ότι θέλοντας να απαλλαγώ από τις ρυτίδες που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται γύρω από τα χείλη και στο περίγραμμα λόγω του χρόνιου καπνίσματος (μια συνήθεια την οποία έχω κόψει πλέον) με είχαν βάλει σε αρκετές σκέψεις σχετικά με το υαλουρονικό στα χείλη. Μέχρι που το πήρα απόφαση. Ήθελα να ενισχύσω ελαφρώς το περίγραμμα των χειλιών μου ώστε να δίνει ένα φυσικό και φρέσκο αποτέλεσμα και να εξαφανιστεί το κακό που τους είχα κάνει με την τόσο βλαβερή συνήθεια. Πράγματι η διαδικασία ήταν πετυχημένη, το αποτέλεσμα εξαιρετικό και πολύ φυσικό και όλοι μου έλεγαν ότι κάτι έχει αλλάξει πάνω μου προς το καλύτερο αλλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν τί.

Μένοντας απόλυτα ικανοποιημένη από τη διαδικασία, έπειτα από 9 μήνες περίπου (που το υαλουρονικό απορροφάται από τον οργανισμό και επανέρχονται όλα όπως ήταν πριν, θέλησα να την επαναλάβω. Αυτή τη φορά λόγω της φύσης της δουλειάς θέλησα να επισκεφθώ ένα διαφορετικό ιατρείο. Ένα σπασμένο αγγείο στα χείλη όμως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και ένας γιατρός (ναι ήταν κανονικός γιατρός δεν ήταν απλό κέντρο αισθητικής) άφαντος στα τηλεφωνήματά μου σχετικά με το τί έπρεπε να κάνω για να φύγει το οίδημα καθώς είχαμε φωτογραφίσεις για σημαντικά projects σε λίγες ημέρες, με έκαναν να θέλω τώρα που έχω ξεπεράσει το σοκ να σου πω όλα όσα πρέπει να προσέχεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Για την ιστορία, την οποία ποτέ δεν έμαθες ως τώρα, πέρασα το μισό περασμένο Μάιο με έντονο οίδημα στα χείλη λόγω του αγγείου, stories “ψυγείου” και “κλέψιμο” στις (αποκλειστικά μακρινές) λήψεις ενώ εβγαινα από το σπίτι μόνο όταν ήταν αναγκαίο γιατί φαινόμουν λες και είχα πάρειμέρος σε καβγά. Πήγα σε άλλο επίπεδο την τέχνη του καμουφλάζ με το μακιγιάζ εκείνη την περίοδο. Όπως με διαβεβαίωσε η προσωπική μου ιατρός, το οίδημα υποχώρησε με τη χρήση άρνικας και άλλων αντιφλεγμονώδη, το τελικό αποτέλεσμα ήταν οκ αλλά όχι αυτό που ήθελα εγώ ενώ ήθελε μια μικρή διόρθωση την οποία αποφάσισα να αναβάλλω μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το υαλουρονικό.

Αυτή η ιστορία δεν είναι σχεδόν τίποτα σε σχέση με διάφορα αντίστοιχα γεγονότα που έχω δει, διαβάσει, ακούσει. Αν θα ξανακάνω; Φυσικά και ναι. Ένας κακός γιατρός δεν αλλάζει τα σημαντικά οφέλη της ενίσχυσης του υαλουρονικού τοπικά στον οργανισμό μας.

Θα λάβω όμως υπόψη μου τα εξής: 

Κάνε σωστή έρευνα για το γιατρό

Πριν εμπιστευθείς το πρόσωπό σου σε κάποιο γιατρό κάνε σωστή έρευνα. Βεβαιώσου ότι πρόκειται για ιατρό με εξειδίκευση και όχι για ένα απλό κέντρο αισθητικής. Ζήτησε να δεις το αποτέλεσμα όχι μόνο σε φωτογραφίες του Instagram αλλά παρατήρησε και το προσωπικό που εργάζεται εκεί (να ξέρεις ότι το 99,9% των γυναικών που εργάζονται σε αντίστοιχο ιατρείο έχουν κάνει υαλουρονικό στα χείλη τους από τον γιατρό). 

Βρες το σωστό σχήμα για εσένα

Το να πας σε ένα ιατρείο δείχνοντας στο γιατρό μια φωτογραφία της Kylie Jenner, να ζητήσεις το ίδιο αποτέλεσμα και ο γιατρός να το δεχτεί χωρίς δεύτερη σκέψη, θα πρέπει να σε κάνει να φύγεις τρέχοντας από εκεί καθώς αυτό είναι μέγα λάθος. Τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου είναι μοναδικά και λαμβάνονται υπόψη πολλές συμμετρίες πριν σου προτείνει ο γιατρός το σωστό μέγεθος και σχήμα για εσένα. Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία, παίζει το σχήμα του προσώπου σου, η απόσταση της μύτης από τα χείλη αλλά ακόμη και αν έχεις παραπάνω κιλά ή όχι καθώς οι γωνίες του προσώπου αλλάζουν με τις αυξομειώσεις του βάρους. Ένας σωστός γιατρός θα πρέπει να σε αποτρέψει από οποιαδήποτε υπερβολή στο αποτέλεσμα και να σου προτείνει αυτό που είναι ιδανικό για εσένα. 

Προετοιμάσου σωστά

Τις ημέρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού απόφυγε να πάρεις συμπληρώματα διατροφής, πολυβιταμίνες και βιταμίνη Ε, αλκοόλ και καφεϊνη, καθώς δεν βοηθούν καθόλου στο ξεπρήξιμο μετά. 

Η άρνικα είναι πολύ φίλη σου

Το μόνο που με έσωσε πραγματικά από το σπασμένο αγγείο και το οίδημα είναι η αυθεντική άρνικα την οποία μου κατασκεύασαν απευθείας σε ένα φαρμακείο με εξειδίκευση στα ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Το οίδημα άρχισε να υποχωρεί αμέσως μόλις την ανακάλυψα και πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί δεν μου είχε μιλήσει κανείς για αυτό νωρίτερα! 

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο 

Το αποτέλεσμα στα χείλη είναι άμεσο και αν έχουν πάει όλα σωστά, θα πρέπει να είναι ελάχιστα πιο πρησμένο από το τελικό μέγεθος, χωρίς αιματώματα, σπαμένα αγγεία και μεγάλο οίδημα. Θεωρητικά μπορείς να επιστρέψεις άμεσα στη δουλειά σου καθώς δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτα. 

Προγραμμάτισε το χρόνο σου

Αν και το 99% των περιπτώσεων είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία, καλό θα είναι να έχεις σίγουρα 2-3 ημέρες χωρίς υποχρεώσεις μετά την ενίσχυση των χειλιών με υαλουρονικό. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα σπάσει κάποιο αγγείο ή ότι δεν θα εμφανίσεις ερεθισμό στο υλικό. 

Μην ενδώσεις σε προσφορές και οικονομικά υλικά

Υπάρχουν διάφορα είδη υαλουρονικού, με τις διαφορές μεταξύ τους να διακρίνονται στην ποιότητα και τη διάρκεια. Όπως πολύ καλά κατάλαβες όσο καλύτερη ποιότητα είναι το υλικό τόσο πιο αργά απορροφήσιμο είναι και τόσο περισσότερο διαρκεί. Μην πέσεις στην παγίδα των μαζικών προσφορών, γιατί δεν έχεις ιδέα τί πραγματικά μπορεί να έχει μέσα το υλικό και τί αλλεργίες μπορεί να εμφανίσεις.

Το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο

Αν έχουν πάει όλα μα όλα χάλια, μπορείς να αναστρέψεις το αποτέλεσμα αν έχεις επιλέξει υαλουρονικό και όχι κάποιο άλλο συστατικό. Η υαλουρονιδάση είναι το αντίδοτο και εφαρμόζεται επίσης ενέσιμα. Διαλύει αμέσως το υαλουρονικό οξύ και έχει άμεσο αποτέλεσμα. 

Δεν είναι μόνιμο

Το αποτέλεσμα κρατάει από 6 ως 8 μήνες αναλόγως την ποιότητα του υλικού, επομένως αν σου αρέσει προετοιμάσου ότι θα το επαναλαμβάνεις περίπου 1 φορά το χρόνο. 

 

 

 

 

shares