INTERVIEW IN K- MAGAZINE!

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μαντά και το K-Magazine!

Διάβασε εδώ:

Αλεξία Ζαραδούκα: Η Miss BlouBlou μας παρουσιάζει το ανανεωμένο της site, κι ας είναι fashion blogger

10904183_10205826253720149_539144755_nΟ τίτλος της συγκεκριμένης συνέντευξης δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς ναι μεν θα γνωρίσουμε μία fashion blogger, αλλά το «προϊόν» της διαφέρει από το συνηθισμένο fashionblogging. Είναι μία επαγγελματίας τους είδους…  γνωρίζει εκ βαθέων την τέχνη της επικοινωνίας και εργάζεται παράλληλα ως PR για διάφορες εταιρίες. Πώς μπορούν να συνυπάρχουν αυτές οι ιδιότητες σε ένα φρέσκο, μυαλωμένο κορίτσι 26 ετών; Κι εγώ την ίδια απορία είχα πριν συναντήσω την MissBlouBlou, κατά κόσμον Αλεξία Ζαραδούκα!

The K-magazine: Να ξεκινήσουμε με έναν απολογισμό του 2014;

Αλεξία Ζαραδούκα: Το 2014 ήταν μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα χρονιά για εμένα! Πολύ δημιουργική, πολλή δουλειά, αλλεπάλληλες ανατροπές σε όλα τα επίπεδα, διδακτική με όλους τους πιθανούς και ευφάνταστους τρόπους και μπορώ να πω ότι άρχισε αναπόφευκτα να με οδηγεί στην επαγγελματική και συναισθηματική ωρίμανση!

The K-magazine: Fashion blogger  ή Marketing/communication director  εταιρειών;
Αλεξία Ζαραδούκα: Και τα δύο! Αναγκάζομαι να δουλεύω από νωρίς το πρωί μέχρι και τις 2-3 το βράδυ αλλά η καθημερινότητά μου είναι τόσο καλύτερη από όσο είχα ονειρευτεί, που πολλές φορές προτιμώ να είμαι ξύπνια και να ζω το όνειρο στην κυριολεξία!

The K-magazine:  Πόσο εύκολα μπορούν να συνυπαρχουν αυτές οι ιδιότητες; Δεν υπάρχει «σύγκρουση συμφερόντων»;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη του digital, το blogging αποτελεί εργαλείο προώθησης πολλών εταιρειών σε διάφορους χώρους, οπότε για εμένα, η μία ιδιότητα μου ως blogger είναι η φυσική προέκταση της άλλης ως επαγγελματίας στον χώρο της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ και τούμπαλιν. Ίσα ίσα που πολλές φορές η μια ιδιότητα «υπηρετεί» και διευκολύνει την εξέλιξη της άλλης.

The K-magazine: Σπούδασες Επικοινωνία και Δημόσιες  Σχέσεις, αλλά το πάθος σου ήταν η μόδα;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Σπούδασα Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις και το πάθος μου ήταν και είναι η πολιτική και η μόδα. Έχω εργαστεί σε καμπάνιες πολιτικών προσώπων άλλωστε, παράλληλα με τις δραστηριότητές μου που αφορούν στη μόδα.  Η επιμέλεια της επικοινωνίας ενός οργανισμού είναι ένα επάγγελμα το οποίο αν το γνωρίζεις, μπορείς να το εφαρμόσεις σε οποιονδήποτε χώρο, ευτυχώς ήμουν από τις τυχερές που επέλεξα συνειδητά τους χώρους που ήθελα να το εξασκήσω!

The K-magazine: Πώς και δεν αποφάσισες να φύγεις στο εξωτερικό και να συνεχίσεις σπουδες πάνω στη μόδα ή να δραστηριοποιηθείς εκεί;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Αγαπώ την χώρα μου πάρα πολύ και δεν θέλω να την εγκαταλείψω, προτιμώ, μέσα στην κρίση που διανύουμε να παραμείνω εδώ και να την στηρίξω. Δεν είμαι φυγόπονη, μου αρέσουν τα δύσκολα. Ειδικά αυτή την περίοδο, που έχουν καταρρεύσει τα στερεότυπα σε όλους τους χώρους –ακόμη και τα στερεότυπα των ανθρώπων για τον εαυτό τους-  το έδαφος είναι πρόσφορο για την υλοποίηση νέων ιδεών. Ο κόσμος, έχει ανάγκη από νέες ιδέες, έμπνευση, νέα πρότυπα ή ακόμη και από ασχολίες και δραστηριότητες που απλά κάνουν την ώρα τους να περνά πιο ευχάριστα! Αν μπορώ να είμαι ένα μικρό κομματάκι αυτής της διαδικασίας, θα το κάνω με ιδιαίτερη χαρά. Εκτός αυτού, από το πρώτο έτος της σχολής μου, απορροφήθηκα επαγγελματικά στον χώρο, οπότε δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να αφήσω κάτι που είχε ήδη ξεκινήσει  εδώ για κάτι πιο αβέβαιο στο εξωτερικό.

The K-magazine: Μίλησε μας  για το missbloublou; Πώς ξεκίνησες; Πώς εμπνεύστηκες  το όνομα του blog;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Το Miss BlouBlou, ξεκίνησε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου κατά την οποία μελετούσα πολύ τον χώρο της μόδας, τα ελληνικά και ξένα blogs και διαπίστωσα ότι δυστυχώς…

Διάβασε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ 

shares