Δοκίμασα και προτείνω: τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου 2019

Είμαι σίγουρη ότι αυτό που περιμένεις διακαώς είναι να αποκτήσεις επιτέλους εκείνο το sunkissed μαύρισμα που κολακεύει το πρόσωπό σου. Ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο και η ξηρότητα της επιδερμίδας που προκαλεί αυτό, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό παράγοντα δημιουργίας των ρυτίδων. Η φωτογήρανση είναι η μοναδική αιτία μη αναστρέψιμης γήρανσης της επιδερμίδας και σίγουρα η υγεία και η νεότητά της, δεν αξίζουν να ρισκάρεις ένα αποτέλεσμα στο πρόσωπο το οποίο μπορεί να επιτευχθεί και με τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ. Mπορεί ακόμη και αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το κείμενο να θεωρείς ότι υπάρχει μια υπερβολική κινδυνολογία γύρω από το ζήτημα, όμως όταν εμφανιστούν τα αποτελέσματα από την επίδραση του ήλιου είναι ήδη αργά. 

Γιατί έχει σημασία ο SPF

Ο δείκτης προστασίας SPF είναι ο αριθμός που αναγράφεται πάνω στις συσκευασίες και δηλώνει πόσες φορές περισσότερο μπορούμε να μείνουμε εκτεθειμένοι στον ήλιο απ’ ό,τι χωρίς αντηλιακό, χωρίς να προκληθεί ερεθισμός. 


Ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιείς το αντηλιακό προσώπου σου 

Τα συστατικά του αντηλιακού χρειάζονται λίγη ώρα για να απορροφηθούν από το δέρμα και να ξεκινήσουν να δρουν. Επομένως εφάρμοσε το αντηλιακό προσώπου σου 20 λεπτά πριν βγεις από το σπίτι. Είναι σημαντικό να υπάρχει διαφορετικό αντηλιακό για το σώμα και το πρόσωπο καθώς έχουν διαφορετική σύσταση αφού η επιδερμίδα του προσώπου μας έχει άλλες ανάγκες από αυτή του σώματος. Επιπλέον, οι εξελιγμένες φόρμουλές τους, δεν αφήνουν λιπαρότητα στην επιδερμίδα ενώ πλέον πολλά απο αυτά έχουν και χρώμα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεσαι τη χρήση foundation. Ακόμη πολλά από αυτά είναι εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικούς παράγοντες που ενισχύουν την αντιγήρανση της επιδερμίδας.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις στην επιλογή του αντηλιακού προσώπου είναι να έχει προστασία UVA και να έχει δείκτη προστασίας 50. Επιπλέον, αν περιέχει βιταμίνες Ε και C, σημαίνει ότι παρέχει αντιοξειδωτική δράση ενώ μπορείς να βρεις διαφορετικές υφές αναλόγως τον τύπο της επιδερμίδας.

Δοκίμασα και κατέληξα στα καλύτερα αντηλιακά προσώπου για φέτος το καλοκαίρι και σου τα παρουσιάζω:

Apivita Suncare, Anti-Spot Face Cream

Thank You Farmer, Sun Project Sun Essence

Anew, Solar Advance Ultra Matte, Avon

Frezyderm, Active Sunscreen Innovative Black Fluid

Korres Sport, SPF 50 Face Sunscreen

Thank You Farmer Sun Project 50+ Water Sun Cream

Suncare Sensitive, Chamomile & 3D Pro-Algae, Apivita

shares