Κυτταρίτιδα και μένουμε σπίτι: ένα αποτελεσματικό tip αντιμετώπισης. Kι όμως μια αιτία που δεν πίστευες ότι τη δημιουργεί

kitarritida

Η κυτταρίτιδα είναι ένας πολύ ορατός εχθρός του γυναικείου σώματος και ειδικά την περίοδο με περιορισμένη κινητικότητα και αυτοπεριορισμό οι πιθανότητες εμφάνισής της είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με κάθε άλλη περίσταση.

Μη θρεπτικές διατροφικές επιλογές που προκαλούνται από τη συναισθηματική κατανάλωση του φαγητού λόγω στρες ή απλά βαρεμάρας μέσα στο σπίτι, έλλειψη ενυδάτωσης και φυσικής άσκησης μπορούν να εντείνουν την εμφάνισή της καθώς αυξάνονται τα επίπεδα λίπους στα λιποκύτταρά μας.

Όμως υπάρχει και ένας ακόμη εχθρος της κυτταρίτιδας τον οποίο δε λαμβάνουμε υπόψη κυρίως από άγνοια. Γνώριζες ότι τα ρούχα που φοράς παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας;

Πώς συνδέεται το τζιν σου με την όψη φλοιού πορτοκαλιού

Ένα κακό κυκλοφορικό σύστημα στα κάτω άκρα, εμποδίζει τη σωστή λειτουργία της λέμφου και της ροής του αίματος και έτσι μπλοκάρεται η αποβολή των τοξινών και ο μεταβολισμός του νερού στο σώμα μας. Η κατακράτηση υγρών που δημιουργείται από αυτό, συμβάλλει σημαντικά στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Πολλές φορές ωστόσο, η κακή κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού υγρού, δημιουργείται από τα λάθος ρούχα. Συνεχόμενες ώρες καθισμένες στον υπολογιστή δουλεύοντας από το σπίτι, φορώντας στενά κολάν και τζιν παντελόνια συμμαχούν υπέρ του φλοιού πορτοκαλιού.

Είναι πολύ σημαντική η επιλογή των σωστών ρούχων ειδικά αυτή τη περίοδο που έχουμε περιορισμένη κινητικότητα, ώστε να επιτρέπουμε τη σωστή ροή του αίματος στον οργανισμό μας. Επιπλέον, η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, σε συνδυασμό με λεμφικές κινήσεις μασάζ που μπορείς να κάνεις η ίδια στα πόδια και το πρόσωπό σου θα βοηθήσουν οποιαδήποτε κατακράτηση υγρών να υποχωρήσει άμεσα. 

Η καθημερινή ρουτίνα που πρέπει να υιοθετήσεις, τώρα που έχεις χρόνο

Μετά το ντους σου, ξεκίνα με ένα καλό scrub σώματος κάνοντας έντονες κυκλικές κινήσεις σε μηρούς και γλουτούς. Αυτό θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος της περιοχής, αν το scrub περιέχει συστατικά που αυξάνουν την κυκλοφορία, τότε ακόμη καλύτερα.

Συνέχισε με τη body lotion κατά της κυτταρίτιδας με γρήγορες κυκλικές κινήσεις μασάζ, διεγείροντας τη λέμφο. Το λεμφικό μασάζ στα πόδια περιλαμβάνει 4 διαφορετικά είδη κινήσεων αναλόγως το σημείο του ποδιού που κάνουμε μαλάξεις κάθε φορά. Οι κινήσεις είναι πανεύκολες και μπορείς να τις κάνεις και μόνη σου στο σπίτι, μέχρι να ανοίξουν ξανά τα κέντρα ομορφιάς ώστε να σε αναλάβουν οι ειδικοί.

Oι “μαγικές” μαλάξεις

Γλουτοί και κυτταρίτιδα: κάνε κυκλικές κινήσεις που ξεκινούν λίγο πιο κάτω από τη βάση των γλουτών σου με φορά προς τα πάνω ως την αρχή της μέσης σου. Επανέλαβε 10 φορές στην κάθε πλευρά με μέτρια πίεση.

Εσωτερικοί μηροί: κάνε ευθείες κινήσεις μασάζ με οριζόντια φορά προς τα μέσα, ξεκινώντας από το μέσο του ποδιού προς το εσωτερικό. Επανέλαβε 10 φορές.

Γάμπες: κάνε κάθετες κινήσεις μασάζ στο πλάι της γάμπας ξεκινώντας από τον αστράγαλο με φορά προς τα πάνω φτάνοντας ως το γόνατο. Ομοίως, επανέλαβε 10 φορές.

Γόνατα: κάνε κυκλικές κινήσεις τα πλάγια των γονάτων. Μπορείς επίσης να κάνεις κινήσεις προς την έξω πλευρά ακριβώς πάνω από το γόνατο, ξεκινώντας από το κέντρο του γονάτου με φορά προς τα έξω.

Σε κάθε περίπτωση συστήνεται να ενημερώνεσαι από ειδικούς και να συμβουλευτείς ένα γιατρό πριν εφαρμόζεις οποιαδήποτε τεχνική στον εαυτό σου.

 

 

shares