Ένα trick για μακιγιάζ που δεν θα λιώσει από τη ζέστη

makigiaz pou den liosei zesti

*photo: Fenty Beauty

Μπορεί να αγαπάμε το καλοκαίρι, να λατρεύουμε τη θάλασσα και τον ήλιο, να μας φτιάχνουν τη διάθεση τα έντονα χρώματα αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη διάρκεια του μακιγιάζ μας. Υγρασία, ζέστη, σκόνη, κάνουν το μακιγιάζ να διατηρείται πολύ λιγότερο, προκαλούν λιπαρότητα στην επιδερμίδα μας και φυσικά μας χαλάνε τη διάθεση αφού καταλήγουμε να βρισκόμαστε αρκετά μακριά από αυτό που θα ονομάζαμε περιποιημένη εμφάνιση. Κάθε χρόνο προσπαθώ να χρησιμοποιώ προϊὄντα και τεχνικές μακιγιάζ που να βοηθάνε στη διατήρησή του όσο το δυνατόν περισσότερο, υπό συνθήκες ζέστης και υγρασίας. Έχω καταλήξει στο τρίπτυχο που που μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το μακιγιάζ μας σχεδόν αψεγάδιαστο, ακόμη και όταν η θερμοκρασία αγγίζει επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες.

Primer

H χρήση του primer δεν είναι προαιρετική όταν θέλεις να δημιουργήσεις ένα μακιγιάζ διαρκείας. Το primer προετοιμάζει την επιδερμίδα σου, την ενυδατώνει, λειαίνει την όψη της και παράλληλα καταπολεμά τα σημάδια της λιπαρότητας. Το primer κάνει όντως τη διαφορά σχετικά με το αποτέλεσμα και τη διάρκεια του μακιγιάζ σου και δεν υπάρχει περίπτωση να μακιγιαριστώ αν δεν χρησιμοποιήσω πρώτα τη σωστή βάση για το μακιγιάζ αφού διευκολύνει πολύ και την εφαρμογή των προϊόντων σχετικά με το πόσο εύκολα και γρήγορα απλώνονται. 

Foundation primer hydrating-Laura Mercier

 

Πούδρα

Δεν είναι καθόλου κλισέ, αφού υπάρχουν γυναίκες που δεν τη χρησιμοποιούν, αλλά η πούδρα και ειδικά η διάφανη μπορεί να κάνει θαυματα στο μακιγιάζ σου και επιπλέον εξυπηρετεί περισσότερους από ένα σκοπούς. Η διάφανη πούδρα βοηθα στο να σταθεροποιηθούν όλα τα “υγρἀ” προϊὄντα που έχεις χρησιμοποιήσει, επομένως η σειρά που πρέπει να την εφαρμόσεις είναι μετά το foundation και το concealer. Παρατείνει το χρόνο που θα κάνει την εμφάνισή της η λιπαρότητα και βοηθά για ένα ομοιογενές αποτέλεσμα μεταξύ των προϊόντων που έχουν χρησιμοποιηθεί. 

Fenty Beauty Pro Filtr’ Powder

Setting Spray

Mπορεί να σου φαίνεται περιττό σαν βήμα μακιγιάζ αν δεν παντρεύεσαι, αλλά το setting spray είναι το τελευταίο αλλά σημαντικότερο βήμα για το μακιγιάζ σου, αν επιθυμείς να διαρκέσει καθώς κλειδώνει όλα όσα έχεις εφαρμόσει. Το spray, προσφέρει στην επιδερμίδα την απαραίτητη ελάχιστη υγρασία που χρειάζεσαι για να ομογενοποιηθεί όλο το αποτέλεσμα και οι στρώσεις προϊοντων που έχεις χρησιμοποιήσει. Χρησιμοποιώ setting spray κάθε φορά που κάνω το μακιγιάζ μου (ακόμη και το χειμώνα) καθώς έχω δει πραγματική διαφορά σχετικά με τη διάρκειά του.

MAC Cosmetics, Prime and Fix

shares