Η τέλεια μάσκα που εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους

maska gia maurous kuklous

Έχουν γραφτεί άπειρες γραμμές σχετικά με την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Όχι άδικα, αφού αν κάτι μπορεί να “χαλάσει” ή να ενισχύσει την εικόνα της φρεσκάδας της επιδερμίδας χωρίς μακιγιάζ, αυτό είναι οι κύκλοι (ή η απουσία τους) κάτω από τα μάτια.

Η αλήθεια είναι ότι εκτός της κληρονομικότητας, για τους μαύρους κύκλους ευθύνονται κατά κύριο λόγο, ο ανεπαρκής ύπνος, η αφυδάτωση, η έλλειψη σιδήρου, η κακή διατροφή και το μη σχολαστικό ντεμακιγιάζ. Ωστόσο, κάποιες φορές, ενώ μπορεί να ακολουθείς πιστά όλα τα παραπάνω, οι μαύροι κύκλοι φαίνεται να παραμένουν.

Δες εδώ όλα όσα εύχομαι να γνώριζα πριν “πειράξω” τα χείλη μου

Έχει συμβεί και σε εμένα κατά καιρούς που διανύω περιόδους άγχους, που στρεσάρομαι και που είμαι αρκετά πιο συναισθηματική με αποτέλεσμα να δακρύζω με το παραμικρό. Όσο και αν κοιμηθώ, όση σωστή διατροφή και αν κάνω, ακόμη και αν πάρω συμπληρώματα, οι μαύροι κύκλοι φαίνονται να μη θέλουν να με αποχωριστούν.

Για αυτό, έχω ανακαλύψει μια πανεύκολη σπιτική συνταγή, η οποία μετριάζει σε μεγάλο βαθμό τη σκούρα περιοχή κάτω από τα μάτια, φωτίζει, μειώνει το πρήξιμο και χαρίζει φρεσκάδα. Μια εβδομάδα αρκεί για να αρχίσεις να βλέπεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Θα χρειαστείς μόλις δύο συστατικά: 

  • Γλυκό αμυγδαλέλαιο 
  • Μέλι 

Μη συγχέεις το γλυκό αμυγδαλέλαιο με το απλό αμυγδαλέλαιο καθώς τα δύο έλαια δημιουργούνται με διαφορετικό τρόπο και είναι διαφορετικά. 

Ανακατεύεις ένα κουταλάκι γλυκό αμυγδαλέλαιο με μισό κουταλάκι μέλι και εφαρμόζεις κάτω από τα μάτια για 20 λεπτά. Ξεπλένεις με αρκετό νερό. Θα δεις σημαντική διαφορά στην επιδερμίδα σου μετά από τις πρώτες εφαρμογές! 

shares