Η diy μάσκα που “σβήνει” σπυράκια και εξαφανίζει τους πόρους

maska pou eksafanizei spirakia

Κάποιες ημέρες το άγχος υπερβαίνει τα επίπεδα που μπορούμε να το διαχειριστούμε και κάποιες άλλες οι ορμόνες παίρνουν το πάνω χέρι και κάνουν εμφανή την παρουσία τους (και) στην επιδερμίδα μας. Ξαφνικά σπυράκια, ερεθισμοί, θαμπάδα και διεσταλμένοι πόροι κάνουν την εμφάνισή τους και μας χαλάνε τη διάθεση. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν πολλές επιλογές “άμεσης δράσης” με μερικές από τις καλύτερες να είναι οι μάσκες με φυσικά υλικά που έχουμε στο σπίτι.

Μία από τις πιο δραστικές και αγαπημένες μου μάσκες που καθαρίζει αμέσως τους πόρους, βοηθά να μειωθεί η φλεγμονή από τα σπυράκια και μειώνει τη λιπαρότητα, περιλαμβάνει μόλις 3 θαυματουργά υλικά.

Για τη μάσκα θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι μέλι

1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές γάλα

Ανακατεύεις τα υλικά και τα απλώνεις σε στρώσεις στο πρόσωπό σου. Μόλις στεγνώσει κάθε στρώση απλώνεις από πάνω την επόμενη μέχρι να το εφαρμόσεις όλο. Το αφήνεις να δράσει 20 λεπτά και ξεπλένεις με άφθονο νερό. 

Το μοσχοκάρυδο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την καταπολέμηση των φλεγμονών. Το γάλα, έχει φυσικές απολεπιστικές ιδιότητες και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας ενώ επιπλέον φωτίζει το δέρμα και χαρίζει λάμψη. Το μέλι έχει πλούσιες θρεπτικές, μαλακτικές και μαλακτικές ιδιότητες.

Χρησιμοποίησε τη μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα για το διάστημα που η επιδερμίδα σου εμφανίζει ακμή και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα.

shares