Τα καλύτερα μασκάκια για τις διακοπές σου

maskakia diakopes sou

Δεν ξέρω τί παθαίνουν οι περισσότερες γυναίκες και το καλοκαίρι αμελούν τις μάσκες προσώπου. Αν για κάποιο λόγο θέλεις να κάνεις την επανάστασή σου το καλοκαιρι, δεν είναι αυτός ο κατάλληλος τρόπος.

Οι μάσκες ενυδάτωσης και περιποίησης είναι ακόμη πιο σημαντικές τους καλοκαιρινούς μήνες αφού η έκθεση στον ήλιο είναι σχεδόν διαρκής κάτι που δημιουργεί πανάδες, αφυδάτωση και φωτογήρανση. Για αυτό άλλωστε πολλά beauty brands έχουν δημιουργήσει τις αγαπημένες μας μάσκες σε travel συσκευασίες ώστε να μπορείς να τις έχεις πάντα μαζί σου.

Πότε να τις χρησιμοποιήσεις

Yπάρχουν διαφόρων ειδών μάσκες περιποίησης, οι οποίες καλύπτουν από ανάγκες καθαρισμού της επιδερμίδας μέχρι βαθειά ενυδάτωση. Το καλοκαίρι χρειάζεσαι και τα δύο είδη, με περισσότερη έμφαση στην ενυδάτωση. Η καλύτερη στιγμή για να τις χρησιμοποιήσεις είναι το βράδυ, μετά το μπάνιο από τη θάλασσα, που το δέρμα δείχνει πραγματικά τί του συνέβη μετά την έκθεσή του στον ήλιο. 

Πώς τις χρησιμοποιούν

Ενώ οι περισσότερες μάσκες χρησιμοποιούνται παρόμοια, δηλαδή τις απλώνεις στην επιδερμίδα σου και τις αφήνεις από 10 εως 20 λεπτά, υπάρχουν και οι tissue masks, τις οποίες εφαρμόζεις στην επιδερμίδα όσο μπορείς καλύτερα και αναμένεις ιδανικά ξαπλωμένη, για να χαλαρώνεις παράλληλα όσο βρίσκεσαι σε στάση που δεν θα σου πέσει. 

Καθε πότε

Εξαρτάται από το είδος της μάσκας και την κατάσταση της επιδερμίδας σου. Οι ενυδατικές μάσκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο καθώς συνήθως θα πρέπει να κάνεις σωστό καθαρισμό πρώτα, καλό είναι να τις χρησιμοποιείς περίπου 2 φορές την εβδομάδα.

Δες παρακάτω τις μάσκες που δοκίμασα, αγάπησα και εγκρίνω. 

L’ Occitane Soothing Mask

L’ Occitane Mineral Moisture

Prickly Pear, Moisturizing & Soothing Mask, Apivita

Hydrating Lip Gels, Patchology, Sephora

Aloe Moisturizing & Refreshing Mask, Apivita

 

shares