Γιατί πλέον προτιμώ ένα καλό mist αντί για άρωμα

protimo mists anti gia aroma

Ποιά γυναίκα μπορεί να αντισταθεί σε μια μυρωδιά που σε ταξιδεύει, σε τονώνει ή σε αναζωονεί; Η ευωδία είναι από αρχαιοτάτων χρόνων ένδειξη αριστοκρατίας.

Οι αυτοκράτειρες και οι γυναίκες της υψηλής κοινωνίας μπορούσαν να απολαύσουν αρωματικά λουτρά και περιποίηση της επιδερμίδας σε αντίθεση με τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Ακόμη και στις μέρες μας  έχουν επικρατήσει κάποιοι βασικοί κανόνες ομορφιάς. Ένας από αυτούς έχει να κάνει και με το άρωμα. Θα έχεις παρατηρήσει φαντάζομαι ότι οι γυναίκες στο δρόμο που αποπνέουν φινέτσα, αφήνουν πίσω τους και μερικές νότες από το άρωμά τους προσπερνώντας. Ηρθε η ώρα να πάει το μυαλό σου στη λέξη ” mist “. 

Μια μικρή αλλαγή στη διάθεση 

Πάντα αγαπούσα τα αρώματα, όμως φέτος έχω κάνει μια στροφή στα mists. Αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία αφού τα mists έχουν αρκετούς λόγους για να κερδίσουν έδαφος στο μπουντουάρ μου. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα “καλό” mist, το οποίο περιέχει υψηλή συγκέντρωση αρωματικών συστατικών και ελαίων, δύσκολα θα επιστρέψεις στο “απλό” άρωμα. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Αγαπώ κυρίως την πολυχρηστικότητά τους. Ένα mist είναι κατάλληλο για χρήση σε σώμα, μαλλιά αλλά και το μαξιλάρι σου. Το γεγονός ότι μπορώ να το ψεκάζω στα μαλλιά χωρίς να προκαλείται ξηρότητα όπως γίνεται συνήθως με τα αρώματα που περιέχουν αλκοόλη είναι βασικός λόγος για να τα προτιμήσω. Τα mists αρωματίζουν ανάλαφρα τα ρούχα και το σώμα σου, ενώ αν επενδύσεις σωστά, η μυρωδιά αυτή θα ακολουθεί ανεπαίσθητα τα ρούχα σου για ημέρες. Τα mists δεν αποχρωματίζουν τα υφάσματα ενώ σκέψου πόσο αναζωογονητικό είναι να ψεκάζεις με αυτά το μαξιλάρι σου.

Το πιο τέλειο body balm είναι αυτό .

Κάτι ακόμη πιο σημαντικό σχετικά με τα mists είναι ότι έχει αλλάξει πλέον η οπτική μου για τους τους τρόπους που αφήνεις το “στίγμα” σου. Ένα έντονο άρωμα, μπορεί πολλές φορές να επισκιάσει την ιστορία που θέλεις να “πεις” σαν άνθρωπος με το γενικότερο στιλ σου. Ένα mist, θα την αναδείξει διακριτικά, θα προσφέρει τη φρεσκάδα του και δεν θα “επιβάλλει” την παρουσία του.

Δες εδώ το βίντεο από την επίσκεψή μου στo Orloff Spa

Το mist που με ξετρέλανε

Εχω αγαπήσει το Eau De Siam της Cinq Mōndes από την πρώτη στιγμή που το γνώρισα. Με βασικά συστατικά το περγαμόντο και το ξύλο γουάϊακ, η έμπνευσή του προέρχεται απευθείας από την καρδιά του Σιάμ. Μάλιστα το περγαμόντο, εκτός από αναζωογονητικό έχει και άλλες εξαιρετικά ωφέλιμες ιδιότητες. Μερικές από αυτές είναι ότι έχει ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό και ορμονικό μας σύστημα. Ηρεμεί το νου και μας απομακρύνει από το στρες. 

Μπορείς να το βρεις στα Orloff Spa. 

 

shares