Το μυστικό για το πιο σοκολατένιο μαύρισμα

mistiko gia sokolatenio maurisma

*photo via Pinterest

Όλες γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας και τη χρειάζεται για να μπορεί να ολοκληρώνει διάφορες σημαντικές λειτουργίες του. Όμως οι βλαβερές ακτίνες UVA και UVB διαπερνούν την επιδερμίδα μας, προκαλούν φωτογήρανση και σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία μας. Η βιταμίνη D προσλαβάνεται στο μεγαλύτερο μέρος της από την έκθεσή μας στον ήλιο, ωστόσο μόλις 10 με 15 λεπτά την ημέρα αρκούν. Εκτός της βιταμίνης D, ο ήλιος μας προσφέρει και κάτι ακόμη που αγαπάμε πολύ: σοκολατένια επιδερμίδα. Όμως στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε το μαύρισμα των ονείρων μας καταστρέφουμε την επιδερμίδα μας δίχως να αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες αφού συνήθως δεν είναι άμεσα ορατές. Το υπέροχο μαύρισμα των celebrities δεν επιτυγχάνεται με φυσικό τρόπο αλλά με spray tanning καθώς γνωρίζουν ποσο σημαντική είναι η προστασία της επιδερμίδας τους για να είναι λαμπερές όλο το χρόνο. Πολλές γυναίκες όμως ενδίδουν στην πολύωρη έκθεση στον ήλιο με ελάχιστη ή καθόλου προστασία ενώ κάποιες συνεχίζουν και με solarium κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Το solarium είναι ελαφρώς πιο ασφαλές για την επιδερμίδα αφού οι ακτίνες στις οποίες εκτιθέμεθα είναι οι UVA και όχι οι UVB, η φωτογήρανση όμως δεν παύει να συμβαίνει σε πρόσωπο και σώμα. 

Ποια είναι η πιο ασφαλής λύση; 

Το spray tan. Το μαύρισμα με αερογράφο σου προσφέρει απίθανο σοκολατένιο χρώμα για 15 ημέρες εως 25 αναλόγως την περιποίηση που θα προσφέρεις στην επιδερμίδα σου ενώ είναι απολύτως ασφαλές αφού το χρώμα που χρησιμοποιείται είναι από ζαχαροκάλαμο και είναι εγκεκριμένο από τον FDA (τον αμερικάνικο ΕΟΦ). Σε αντίθεση με το πορτοκαλί χρώμα του παρελθόντος, το spray tanning έχει εξελιχθεί με ραγδαίους ρυθμούς προσφέροντας από απαλό καφέ ως βαθύ σοκολατί χρώμα χωρίς τις αρνητικές επιδράσεις του ήλιου στην επιδερμίδα μας και είναι μια εξαιρετική λύση για να μη χρειάζεται να εκθέτεις την υγεία σου στον καυτό ήλιο.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

  1. To spray tanning επιτυγχάνεται σε λίγα μόλις λεπτά. Το χρώμα είναι ἀμεσα αισθητό ενώ όσο περνάει η ώρα σκουραίνει περισσότερο.
  2. Χρειάζεται να έχεις κάνει σωστή απολέπιση της επιδερμίδας μια ημέρα πριν χωρίς να χρησιμοποιήσεις ενυδατικά προϊόντα. 
  3. Επιλέγεις εσύ πόσο σκουρόχρωμη θα είναι η απόχρωση.
  4. Φεύγοντας από το χώρο θα πρέπει να φοράς φαρδιά σκουρόχρωμα ρούχα για ένα 24ωρο. 
  5. Μόλις περάσουν οι πρώτες ώρες, δεν ξεβάφει αλλά απομακρύνεται από το δέρμα με τη φυσική απολέπιση της επιδερμίδας σε 15 με 25 ημέρες, αναλόγως το πόσο τη φροντίζεις. 
  6. Μπορείς να το κάνεις όσο συχνά θέλεις αφού είναι απολύτως ασφαλές. 

 

shares