Ένα μυστικό για το μακιγιάζ που έμαθα από τους experts της Maybelline

mistiko makigiaz experts maybelline

Κατά περιόδους, διαφοροποιώ το “βασικό” μακιγιάζ μου. Το βασικό μακιγιάζ μου είναι αυτό που θα κάνω κάθε μέρα οπουδήποτε και αν πάω, με μικρές παραλλαγές αναλόγως την ώρα.

Για παράδειγμα, τους τελευταίους 4 μήνες έχω υιοθετήσει ένα μακιγιάζ που περιλαμβάνει foundation, highlighter, contouring, eyeliner, μάσκαρα και κραγιόν, με την απόχρωση του κραγιόν και την ένταση της σκιάς να αυξομειώνονται αναλόγως την ώρα της ημέρας. Είναι ένα μακιγιάζ το οποίο έχω σχεδόν τελειοποιήσει και έχω εξασκήσει ώστε να μη μου παίρνει περισσότερο από 15 λεπτά για να το δημιουργήσω καθημερινά.

Ωστόσο πριν από αυτό το μακιγιάζ το οποίο υιοθέτησα την άνοιξη, ειχα ως βασικό μου ένα μακιγιάζ που περιελάμβανε ελαφρύ smokey καθώς βρισκόμουν σε πιο χειμερινούς μήνες. Το smokey ήταν από πολύ απαλό καφέ τις πρωινές ώρες, μέχρι σκούρο μαύρο τη νύχτα. Το είχα αφήσει για λίγο στην άκρη, μέχρι που λίγες ημέρες πριν, οι experts της Maybelline, μου έδειξαν ένα τρόπο για να δημιουργώ το smokey σε απολύτως καλοκαιρινή διάθεση και μάλιστα με ενθουσίασε.

Το μυστικό βρίσκεται στην απόχρωση του μολυβιού ματιών για την κάτω μεριά του ματιού. Η απόχρωση αυτή, αντί για κλασικό μαύρο ή σκούρο καφέ, είναι μπλε. Ξεκινάς το smokey σου στο κινητό βλέφαρο ως συνήθως ενώ για ακόμη πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα μπλεντάρεις την καφέ σκιά με ροδακινί απόχρωση. Χρησιμοποιείς κανονικά το eyeliner σου στο κινητό βλέφαρο. Στο κάτω βλέφαρο όμως, χρησιμοποιείς σκούρο μπλε μολύβι σε όλη τη γραμμή του βλεφάρου και συνεχίζεις και προς τα κάτω. Μουζουρώνεις ελαφρώς τη γραμμή σε όλο το μήκος του κάτω βλεφάρου και συνεχίζεις με 2 στρώσεις μάσκαρα. Το TattooStudio gel Pencil Maybelline, είναι ιδανικό για αυτή τη δουλειά, καθώς η υφή του το βοηθά να εφαρμόζεται εύκολα και να απλώνεται ακόμη ευκολότερα, ενώ είναι μακράς διάρκειας και παραμένει σταθερό για πολλές ώρες. Μια μικρή αλλά ουσιαστική αλλαγή για το κλασικό μακιγιάζ σου, που κάνει το αποτέλεσμα άκρως σαγηνευτικό και ενδιαφέρον! 

shares