Όλοι οι λόγοι για να ξεκινήσεις τα βάρη τώρα

H άνοιξη έχει μπει για τα καλά και εννοείται ότι τα social media μας έχουν κατακλυστεί από συμβουλές διατροφής, τα stories μας από επισκέψεις στο γυμναστήριο (εγώ πρώτη πρώτη) και μια διάθεση αναμονής του καλοκαιριού η οποία όλο και κορυφώνεται. Ωστόσο το wellness δεν ταιριάζει σε όλους με τον τρόπο που ταιριάζει σε εμάς. Για παράδειγμα άλλοι προτιμούν βάρη και άλλοι προτιμούν ομαδικά μαθήματα. Εγώ προτιμώ και τα δύο και μάλιστα τα βάρη μου αρέσουν πολύ. Όσο περνάει ο καιρός, βλέπω όλο και περισσότερες γυναίκες να κατακτούν εκείνο το κομμάτι του γυμναστηρίου όπου συνήθως κατακλύζεται από τύπους μπροστά στον καθρέφτη, κάνοντας γυμναστική με βάρη. Η ενδυνάμωση με βάρη είναι ένα από τα πιο υπέροχα πράγματα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου. “Χτίζεις” μύες, χάνεις πόντους, βοηθάς το σώμα σου στην πιο κολακευτική κατανομή του και κυρίως, αυξάνεις τη δύναμή σου και την εμπιστοσύνη σου στον εαυτό σου. 

Υπάρχουν ωστόσο πολλοί μύθοι και αλήθειες σχετικά με τα βάρη που κρατούν αρκετές γυναίκες μακριά από αυτά.

Δεν θα γίνεις “μπρατσαράς” (εκτός και αν το θέλεις)

Υπάρχει ένας τεράστιος μύθος που θέλει ξαφνικά τις γυναίκες που κάνουν βάρη να γίνονται bodybuilders. Καμία σχέση. Αν θέλεις απλά να τονώσεις τους μύες σου (δηλαδή να δεις ότι έχεις μύες στη δική μου περίπτωση, χα), το μόνο που χρειάζεται είναι να αυξήσεις τις επαναλήψεις και όχι το βάρος που σηκώνεις. Επιλέγεις εσύ τη μεθοδολογία που σου ταιριάζει αναλόγως το αποτέλεσμα που θέλεις να δεις. Μόλις αρχίσεις να εντοπίζεις στο σώμα σου την πρώτη πρόοδο θα ενθουσιαστείς τρελά. 

Το κλειδί βρίσκεται στην επανάληψη

Αν δεν έχεις ξανακάνει ποτέ βάρη, το πιθανότερο είναι ότι στην αρχή θα σου φανεί δύσκολο και αυτό είναι απολύτως οκ. Όσο πιο πολύ σηκώνεις ένα βάρος, τόσο περισσότερο το συνηθίζουν οι μύες σου. Μετά από λίγες μόλις εβδομάδες θα δεις ότι το σώμα σου έχει αρχίσει και συνηθίζει και μπορείς να σηκώσεις αν το επιθυμείς ακόμη περισσότερα κιλά. Η ικανοποίηση που αισθάνθηκα όταν για πρώτη φορά αύξησα το βάρος που σήκωνα με τα χέρια μου που πριν δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε δύο κιλά βαράκι, δεν περιγράφεται. 

H γράμμωση που θα κάνεις είναι τέλεια

‘Εχεις χαζέψει και εσύ τα τέλεια, γραμμωμένα γυναικεία κορμιά, στο Instagram και ονειρεύεσαι να αποκτήσεις και εσύ αυτό το σώμα; Ε ναι, αυτό κάνουν τα βάρη. Καλησπέρα. 

Θα νιώσεις τα οφέλη και εκτός γυμναστηρίου

ΣΙγά σιγά θα διαπιστώσεις ότι η καθημερινότητά σου γίνεται ευκολότερη με διάφορους τρόπους. Δεν θα κουράζεσαι τόσο, ανεβαίνοντας τις σκάλες, θα σου είναι παιχνιδάκι. Η τσάντα σου θα σου φαίνεται ελαφριά για τους ώμους σου και την πλάτη σου που θα έχουν δυναμώσει. Επιπλέον, η ενδυνάμωση με βάρη βοηθά στην υγεία της καρδιάς και επίσης χτίζουμε τους μύες ώστε να αποφεύγουμε ταυματισμούς. Ακόμη, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει και την ψυχική μας υγεία. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσουμε το σώμα και το επίπεδο υγείας που επιθυμούμε. Η άσκηση με βάρη είναι λίγο “παρεξηγημένη” για τις γυναίκες όμως δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου έτσι. Μια δοκιμή θα σε πείσει. 

shares