Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις φράντζα

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνω, αφορά στη φράντζα μου. Πώς την περιποιούμαι; Είναι εύκολη υπόθεση; Πώς το πήρα απόφαση;

Καθώς ένα χρόνο πριν δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι θα είχα φράντζα και ότι θα τη λάτρευα και μιας και δεν σκέφτομαι να την αποχωριστώ σύντομα, για την ακρίβεια θα ήθελα να την κρατήσω για πάντα πάντα, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου μερικά tips αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε αυτό το βήμα. Θα πρέπει να σε προειδοποιήσω όμως πριν το κάνεις, ότι θα τη λατρέψεις τόσο πολύ, που δεν έχει γυρισμό. 

#1 Η φράντζα αλλάζει όλο το look σου

Η φράντζα, αυτή η μικρή αλλά σπουδαία αλλαγή στην εμφάνισή σου, μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά όλο το look σου. Αναλόγως τον τρόπο που θα την περιποιηθείς, η φράντζα μπορεί να δείχνει πολύ classy ή πολύ badass με μία δόση παιδικότητας. Σε κάθε περίπτωση, η θηλυκότητα είναι παρούσα, με έναν ανάλαφρο και ιδιαίτερο τρόπο. 

#2 Τα μαλλιά σου είναι μονίμως περιποιημένα

Το καλό με τη φράντζα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι στην εντέλεια όλο το υπόλοιπο hair look σου για να δείχνεις περιποιημένη, αρκεί να είναι η φράντζα σου. Μια καλή βουρτσιά με το πιστολάκι είναι αρκετή για να κρατήσει τη φράντζα σου περιποιημένη όλη την ημέρα, ακόμη και αν τα υπόλοιπα μαλλιά σου δεν έχεις προλάβει να τα χτενίσεις στην εντέλεια. 

#3 Η φράντζα ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου

Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι η φράντζα δεν ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου. Φυσικά αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα πάντα εξαρτώνται από το μάκρος της φράντζας. Στα πιο τετράγωνα και τα στρογγυλά πρόσωπα (όπως και το δικό μου), η φράντζα δείχνει υπέροχη αν ειναι ακριβώς κάτω από τη γραμμή των φρυδιών και μακραίνει ελαφρώς προς το πλάι. Αντιθέτως, η πιο κοντή φράντζα ταιριάζει εξαιρετικά στα οβάλ πρόσωπα ή αυτά σε σχήμα καρδιάς. 

#4 Θα γίνεις κολλητή με τον κομμωτή σου

Καθώς τα μαλλιά μακραίνουν, θα διαπιστώσεις πρώτα στη φράντζα σου τις επιπτώσεις, αφού κάθε 4 εβδομάδες θα πρέπει να την κουρεύεις αφού θα αρχίσει να πέφτει στα μάτια σου. 

#5 Μη διανοηθείς να την κόψεις μόνη σου στο σπίτι

Ακόμη και αν έχεις δει εκατοντάδες tutorials στο Youtube για το πώς να κόψεις μόνη σου την τέλεια φράντζα, επισκέψου τον κομμωτή σου για να το κάνεις. Υπάρχει λόγος που κάποιοι άνθρωποι έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και αυτός είναι ότι γνωρίζουν πολύ καλά το πώς να το εξασκούν. Αν δεν θέλεις να καταλήξεις σαν τον Τζιμ Κάρεϋ, μη πειραματίζεσαι μόνη σου. 

#6 Η αλήθεια είναι ότι θα είσαι λίγο αστεία όταν φυσάει

Στη φράντζα αρέσει η περιπέτεια. Κάθε φορά που φυσά ο άνεμος δυνατά, εκείνη ανασηκώνεται είτε στο πλάι είναι κατακόρυφα και παιδιαρίζει. Εντάξει όλα έχουν και τα κακά τους, αλλά αυτό κρατάει μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα.

#7 Θα χρειαστείς διαφορετικά προϊόντα περιποίησης 

Πειραματίζομαι αρκετά με τη φράντζα μου και τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιώ και έχω καταλήξει ότι το πιο σημαντικό από όλα, είναι το λάδι μαλλιών. Μια σταγόνα λάδι μαλλιών καθημερινά στη φράντζα μου, δίνει το απαραίτητο “βάρος” ώστε να μένει τη θέση της, η λάμψη είναι εκτυφλωτική για όλο το πρόσωπο καθώς η φράντζα είναι πάνω στο πρόσωπό μας και όχι πλάι σε αυτό όπως σε άλλες περιπτώσεις και επίσης θέλεις σε αυτό το σημείο τα μαλλιά σου να είναι υγιή και περιποιημένα. 

#8 Το μυστικό βρίσκεται στο στέγνωμα

Αν μετά το λούσιμο στεγνώσεις σωστά τη φράντζα σου, τότε αυτή θα σε υπακούει πιστά μέχρι το επόμενο. Αν αφήσεις τη φράντζα να στεγνώσει με φυσικό τρόπο ή ακόμη χειρότερα στεγνώσει κατά τη διάρκεια του ύπνου, ετοιμάσου να ξαναλουστείς γιατί δεν θα στρώνει με τίποτα. 

#9 Κρύβει τις ρυτίδες

Η φράντζα, δεν κρύβει μόνο τις ρυτίδες στο μέτωπο αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις, δεν χρειάζεσαι τόσο έντονο μακιγιάζ στα μάτια αφού με τη φράντζα τονίζεται η περιοχή των ματιών έτσι και αλλιώς.

#10 Για να μακρύνει τελείως θέλει κόπο

Όλα έχουν τα κακά τους και η αλήθεια είναι ότι αν αποφασίσεις να τη μακρύνεις πρέπει να οπλιστείς με υπομονή. Ωστόσο ποιός θέλει να αποχωριστεί τη φράντζα του; Εγώ πάντως όχι. 

Δες παρακάτω μερικά από τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιώ για τη φράντζα μου. 

Solar Sun Oil, System Professional

Stay Styled, EIMI WELLA

Oil Spritz EIMI WELLA

 

 

shares