Προϊόντα ομορφιάς που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και μόνο που τα κοιτάς

Λένε να μη κρίνουμε από την εμφάνιση. Η αλήθεια είναι πως συμφωνώ σε αυτό εν μέρει, μιας και δεν μου αρέσει να κρίνω τους ανθρώπους από τα φυσικά τους χαρακτηριστικά. Σίγουρα όμως δίνω πολλή σημασία στα προϊόντα! Θα έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν προϊόντα τα οποία και μόνο που τα βλέπεις στα ράφια των καταστημάτων, νιώθεις ότι έχουν ένα “κάτι”.

H εμφάνιση ενός προϊόντος, δεν έχει να κάνει μόνο με το κομμάτι του μάρκετινγκ ώστε να το επιλέξεις από το ράφι αλλά αποτελεί μέρος της γενικότερης φιλοσοφίας και ουσίας του κάθε brand. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικά προϊόντα που τους έχω ιδιαίτερη αγάπη για τη συσκευασία τους και κάποια από αυτά τα έχω τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν μέρος της διακόσμησης του χώρου.

Ένα υπέροχο κερί στο γραφείο, ένα πινέλο με glitter δίπλα στον καθρέφτη, μια συσκευασία κρέμας ματιών σε σχήμα φάλαινας δίπλα στο κομοδίνο μου και ένα τέλειο μπουκάλι αρώματος με vintage διάθεση είναι λίγα από τα προϊόντα που μου έχουν κάνει ιδιαίτερο κλικ.

Βέβαια αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Σύμφωνα με τη νευροεπισήμονα Caroline Leaf, τα αντικείμενα ομορφιάς τα οποία βρίσκουμε χαριτωμένα και μας προκαλούν ένα αίσθημα χαράς, συνδέονται ασυνείδητα με ευχάριστες αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας. Η κάθε συναισθηματική αντίδραση που έχουμε σε ένα ευχάριστο ερέθισμα τέτοιου τύπου, έχει αντίκτυπο και στο σώμα μας το οποίο εκλύει ορμόνες που μας προκαλούν χαρά, όπως ενδορφίνες και ντοπαμίνη και έτσι, θέλουμε να αντικρύζουμε αυτά τα αντικείμενα όλο και περισσότερο.

Δες παρακάτω μερικά προϊόντα ομορφιάς, που θα θέλεις να τα στολίσεις στα ράφια του σπιτιού σου για να σου φτιάχνουν τη μέρα! 

Whale moisture boost eye cream, TonyMoly

Cream Blush, Glossier

Gingerbread Sugar Body Powder, Too Faced

Sunkissed Veil Bronzer Mediterranean Escape, Laura Mercier

Lime Crime Aquarium Make up brushes

Galifornia Bronzer, Benefit Cosmetics

So cool eye cream, TonyMoly

Tinted lip balm, Lanolips

Sand and Sky Pink Clay Mask

Lipstories Sephora Collection

Precious Elixir Cinq Mondes

Function of Beauty shampoo

shares