Ένα σημείο που δεν ενυδατώνεις τόσο συχνά όσο θα έπρεπε

simeio enudatoneis syxna

Μπορεί όλες οι γυναίκες να λατρεύουν τα κραγιόν και να κάνουν τη δική τους “συλλογή” από αποχρώσεις, όμως υπάρχει κάτι που δεν προσέχουν αρκετά σχετικά με τα χείλη τους και αυτό είναι το πόσο συχνά τα ενυδατώνουν και τα απολεπίζουν.

Η επιδερμίδα των χειλιών μας είναι από τις πιο λεπτές και εύθραυστες όλου του σωματός μας και για αυτό, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, τα χείλη ταλαιπωρούνται και σκάνε από το κρύο και την αφυδάτωση. Ενώ το χειμώνα όλο και κάποιο balm θα βρεθεί στην τσάντα μας, οι περισσότερες γυναίκες ξεχνάνε την περιποίηση των χειλιών τους το καλοκαίρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η περισσότερη κατανάλωση αλκοόλ, τα μακράς διάρκειας κραγιόν, η έκθεση στον ήλιο, μπορούν να προκαλέσουν ακόμη περισσότερη αφυδάτωση, ξεφλούδισμα, τσούξιμο και ερεθισμούς και φυσικά ένα καθόλου κολακευτικό αποτέλεσμα. Ακόμη, είναι πολύ σημαντική η ελαφριά απολέπιση των χειλιών σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να αφαιρούνται τυχόν υπολείμματα μακιγιαζ και νεκρά κύτταρα.

Χρησιμοποίησε το balm προληπτικά στα χείλη για να προλάβεις την αφυδάτωση ή βάλε μια ελαφριά στρώση πριν το μακιγιάζ σου για να τα προετοιμάσεις για το κραγιόν μακράς διάρκειας. 

Δες παρακάτω μερικά από τα lip balms τα οποία έχω δοκιμάσει και έχω ξεχωρίσει. 

L’ Occitane Multi- Balm

Frezyderm Lip Balm SPF50

bioten Sun Lip Balm, SPF25

Dr Paw Paw Multipurpose Soothing Balm

shares