Οι τάσεις ομορφιάς που απαγορεύεται να ακολουθήσει μια πριγκίπισσα

kanones omorfias prigkipissa

Η ζωή για μια σύγχρονη πριγκίπισσα μπορεί να έδειχνε αρκετά δελεαστική για κάποιες, παρόλα αυτά, οι τελευταίες εξελίξεις στη Βρετανία αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα συμβαίνει μάλλον το αντίθετο. Παρόλα αυτά τα γυναικεία μέλη της βασιλικής οικογένειας μας έχουν χαρίσει μερικές από τις πιο ενδιαφἐρουσες στιλιστικά στιγμές ενώ παράλληλα μας έχουν κάνει πολλές φορές να υιοθετούμε τις τάσεις ομορφιάς που ακολουθούν σε κάθε τους εμφάνιση. 

Ωστότο το βασιλικό πρωτόκολλο δεν αφορά μόνο στους κανόνες συμπεριφοράς αλλά περιλαμβάνει και κανόνες ομορφιάς τους οποίους οφείλουν να σέβονται όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ανεξαιρέτως. 

1. Το μανικιούρ των γυναικών πρέπει να είναι πάντα περιποιημένο και τα νύχια να είναι κοντά.

Αν είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπεται να εμφανιστείς δημόσια με απεριποίητο μανικιούρ. Καθώς τα φλας των φωτογράφων ζουμάρουν πολλές φορές στα χέρια, τα νύχια πρέπει να είναι στην εντέλεια και απαγορεύεται το μακρύ μήκος τους. 

2. Δεν επιτρέπονται οι έντονες αποχρώσεις και τα σχέδια στο μανικιούρ. 

Οι μοναδικές αποχρώσεις στο μανικιούρ που επιτρέπεται να έχουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι οι nude δηλαδή όσες είναι κοντά στον τόνο του δέρματος και οι απαλές ροζ αποχρώσεις. Δεν επιτρέπεται να κάνουν κανένα σχέδιο στα νύχια, ωστόσο η πριγκίπισσα Ευγενία, έχει σπάσει μερικές φορές το πρωτόκολλο και έχει εμφανιστεί με έντονα σχέδια αψηφώντας την επιθυμία της βασίλισσας Ελισάβετ. Το ίδιο έχει κάνει και η Μέγκαν Μάρκλ στις πρώτες εμφανίσεις της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που είχε εμφανιστεί με μαύρο μανικιούρ κάτι το οποίο απαγορεύται. Το ίδιο ισχύει και για το λατρεμένο σε όλες τις γυναίκες κλασικό κόκκινο χρώμα. 

3. Απαγορεύονται οι bad hair days. 

Kαμία πριγκίπισσα/ δούκισσα δεν επιτρέπεται να κάνει δημόσια εμφάνιση χωρίς τα μαλλιά της να είναι στην απόλυτη εντέλεια. Φημολογείται μάλιστα ότι είναι “υποχρεωμένες” να περιποιούνται τα μαλλιά τους με τους κομμωτές τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα ώστε να είναι πάντα περιποιημένες σε περίπτωση που προκύψει κάποια ξαφνική δημόσια εμφάνιση. 

4. Απαγορεύεται το contouting.

To μακιγιάζ των γυναικών της βασιλικής οικογένειας δεν περιλαμβάνει contouring σε καμία περίπτωση. Οι γυναίκες οφείλουν να έχουν απαλό, ημιδιάφανο μακιγιάζ, χωρίς έντονα “κοψίματα” στα μάγουλα και χωρίς highlighting. Δεν επιτρέπεται επίσης το βαρύ foundation, αντιθέτως χρησιμοποιούν ανάλαφρες υφές και φυσικές γυαλάδες. 

5. Απαγορεύεται το smokey μακιγιάζ και οι έντονες σκιές. 

Καμία πριγκίπισσα δεν επιτρέπεται να φοράει σκιές ματιών σε εντονα χρώματα και απαγορεύεται το υπερβολικό μακιγιάζ στα μάτια. Έτσι δεν θα δεις ποτέ καμία να έχει smokey μακιγιάζ εκτός και αν θέλει να προκαλέσει την οργή της βασίλισσας. 

6. Δεμ επιτρέπονται οι ψεύτικες βλεφαρίδες. 

Το μακιγιάζ των μελών της βασιλικής οικογένειας πρέπει να είναι σε απαλούς και φυσικούς τόνους, έτσι δεν θα δούμε κανένα μέλος της με υπερμεγέθη ψεύτικες βλεφαρίδες. Οι περισσότερες προτιμούν μια απαλή γραμμή eyeliner ή λίγο σβησμένο μολύβι στις γωνίες των ματιών ώστε να δώσει μια ελαφριά ένταση και αρκετή μάσκαρα. 

7. Είναι υποχρεωμένες να αλλάζουν συνέχεια hairstyling. 

Στους κανόνες ομορφιάς που πρέπει να ακολουθεί μια πριγκίπισσα είναι ότι σε κάθε δημόσια εμφάνιση πρέπει να έχει διαφορετικό hairstyling. Αυτό συμβαίνει για να δίνουν την εντύπωση της “φρεσκάδας” και να φαίνονται πάντα περιποιημένες.

8. Επιτρέπονται μόνο οι απαλές αποχρώσεις κραγιόν. 

Οι νεαρές γυναίκες της βασιλικής οικογένειας, πρέπει να αποχαιρετίσουν το έντονο κόκκινο κραγιόν, τις κοραλλί αποχρώσεις, τα βαθιά καφέ και τα ζουμερά μπορντώ χείλη. Αντιθέτως επιτρέπεται να φοράνε απαλές ροζ και nude αποχρώσεις κραγιόν, με λίγη διακριτική λάμψη. 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι παραπάνω κανόνες είναι ένας σημαντικός λόγος για να κάνουν μια πριγκίπισσα να επαναστατήσει; 

 

shares