Τί γεύση έχει το κάθε χρώμα; Macaron Masterclass by Arnaud Larher στο Ξενοδοχείο “Mεγάλη Βρεταννία”

Το χρώμα μπορείς να το δεις, να το αισθανθείς και μπορείς και να το… φας! Στο GB Corner Gifts & Flavors του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία βρισκεται η πιο «γλυκιά» γωνία της Αθήνας. Αυθεντικά γαλλικά Macaron με την υπογραφή του βραβευμένου Γάλλου Chef Patissier Αrnaud Larher περιμένουν για να σε μυήσουν εκτός απο τις κλασικές γεύσεις σοκολάτα, βανιλια, φυστίκι,λεμόνι και σε πιο ξεχωριστές όπως χαλβάς, μαστίχα λουκούμι, ginger-lime, passion fruit & mille fleurs!

Πολύχρωμα, τραγανά, λαχταριστά, σε φίνες γεύσεις, τα μακαρόν είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να φτιάξεις τη μέρα αυτών που τα προσφέρεις και να δώσεις ένα εκλεπτυσμένο και πολύχρωμο twist στην καθημερινότητά σου αλλά και να προσφέρεις άλλη βαρύτητα σε πιο ιδιαίτερες στιγμές της. 

Μάλιστα παρευρέθηκα σε ένα πολύ ξεχωριστό masterclass στο οποίο είχα την ευκαιρία να μάθω τα μυστικά του τέλειου macaron από τους ειδικούς. Στην αίθουσα Royal Room του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, μεταφερθήκαμε για λίγο στο Παρίσι του 1950. Ο βραβευμένος Γάλλος Chef Patissier Arnaud Larher, που επιμελείται τα γλυκά των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία & King George, αποκάλυψε τις συνταγές και τον τρόπο δημιουργίας των αυθεντικών Γαλλικών μακαρόν μαζί με τους έμπειρους ζαχαροπλάστες των δύο ξενοδοχείων, Ευγένιο Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κίκιρα.

Η αίθουσα ντύθηκε σε παστέλ χρώματα και υπό τους live ήχους γαλλικών τραγουδιών της εποχής, βαλθήκαμε να ανακαλύψουμε αρώματα και γεύσεις από τριαντάφυλλο, φιστίκι, λεμόνι και πραλίνα φουντουκιού φτιάχνοντας μαθαίνοντας στην πράξη τα μυστικά των απολαυστικών μακαρόν. 

 

Για την ιστορία: Η πρώτη γραπτή συνταγή εμφανίστηκε το 17ο αιώνα στη Γαλλία, ενώ λίγο αργότερα, οι αδελφές Marguerite και Marie-Elisabeth πουλούν τα χειροποίητα μακαρόν τους κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και μένουν στην ιστορία ως ‘Soeurs Macarons’. Πυραμίδες με μακαρόν στόλιζαν και τις μεγαλοπρεπείς δεξιώσεις της Μαρίας Αντουανέτας, η οποία τα λάτρευε! Στις μέρες μας η 20η Μαρτίου είναι πλέον η Παγκόσμια Ημέρα Macaron!

Οι λεπτές δημιουργίες του Arnaud Larher που εντυπωσιάζουν με τις φίνες γεύσεις τους, βρίσκονται και στο GB Corner Gifts & Flavors του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. 

 

 

 

shares