Ένα γρήγορο tip για όγκο στα μαλλιά σε δευτερόλεπτα

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα super instagrammable χτενίσματα, δείχνουν κατά κύριο λόγο μαλλιά γεμάτα όγκο και κίνηση. Άλλωστε το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, αυτό αναζητά από τα μαλλιά: πλούσιο, σέξι όγκο και ανάλαφρη κίνηση.

Ο φυσικός όγκος στα μαλλιά προσθέτει αρκετούς πόντους θηλυκότητας, ειδικά αν συνδυάζεται με ελαφρώς ανακατεμένες, κυμματιστές άκρες. Τότε έχουμε ένα πραγματικά εντυπωσιακό good hair day που εκτοξεύει διάθεση και αυτοπεποίθηση στα ύψη.

Τί γίνεται όμως αν τα μαλλιά σου είναι “βαριά”, λιπαρά ή λιγότερο πυκνά; Τί γίνεται μετά τη δεύτερη μέρα λουσίματος; Καθώς τα μαλλιά μου ανήκουν στην κατηγορία “βαριά” με αρκετά μεγάλη πυκνότητα αλλά χοντρή τρίχα που δύσκολα διατηρεί τον όγκο της, ανακάλυψα και εφαρμόζω ένα τρικ που χαρίζει τα μαλλιά όγκο που διαρκεί σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. 

Αυτό δεν είναι άλλο από το dry shampoo! Μπορεί ως τώρα να είχαμε τα dry shampoo στο μυαλό μας ως την έκτακτη λύση στις περιπτώσεις που δεν προλαβαίνεις να λουστείς και η περίσταση απαιτεί να είσαι απολύτως περιποιημένη, ωστόσο μια άλλη ιδιότητά τους είναι ότι χαρίζουν πλούσιο όγκο στα μαλλιά, ο οποίος διαρκεί. Για αυτό το λόγο, πολλοί κομμωτές, χρησιμοποιούν ακόμη και σε φρεσκολουσμένα μαλλιά dry shampoo για να χαρίσουν όγκο στη ρίζα, αφού η σύστασή τους είναι πιο ελαφριά από αυτή του hair spray και δεν κάνει τα μαλλιά να κολλάνε, επιτρέποντας τη φυσική τους κίνηση. Αυτό κάνω και εγώ πολύ συχνά, σε καθαρά μαλλιά όταν θέλω να τους δώσω περισσότερο όγκο. Ψεκάζεις ελαφρώς στις ρίζες, ανακατεύεις και συνεχίζεις με το styling κανονικά, όπως θα έκανες συνήθως. 

shares