Ένα τρικ για να δείχνουν πιο πράσινα τα καστανά μάτια σου

pos tha kaneis ta kafe matia na deixnoun prasina

*Φώτο: Nikki_Makeup

Ο πατέρας μου έχει καταπράσινα μάτια, η μητέρα μου καφέ και εγώ έχω καστανοπράσινα με το δείκτη να γέρνει στο καστανό με την πρώτη ματιά. Μετά από συζήτηση με τον οφθαλμίατρό μου, ο οποίος μου εξήγησε ότι τα καστανά μάτια είναι πολλών ειδών και ότι στη δική μου περίπτωση το “πράσινο” χρώμα έχει δημιουργηθεί στην πίσω σοιβάδα και όχι στη μπροστά έμαθα μερικά πολύ σημαντικά πράγματα, τα οποία έχουν αλλάξει τον τρόπο που κάνω το μακιγιάζ μου. 

Στα μάτια μας δεν υπάρχει ατόφιο μπλε και πράσινο χρώμα, αλλά πρόκειται για ένα συνδυασμό της μελανίνης και του λιποχρώματος (το οποίο έχει κίτρινο χρώμα). Όλες οι αποχρώσεις των ματιών από τα μπλέ μέχρι τα μαύρα δημιουργούνται από τον εκάστοτε συνδυασμό αυτών των δύο, ο οποίος εξαρτάται από 15 διαφορετικούς γονιδιακούς παράγοντες. Τα καστανά μάτια, διακρίνονται σε 3 κατηγορίες: τα ατόφια καστανά, τα μελί που ελαφρώς κιτρινίζουν και τα φουντουκί όπως ονομάζονται τα οποία πρασινίζουν.

Τα καστανά μάτια δεν θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις όμως μια σημαντική πληροφορία είναι ότι όσο υψηλότερη συγκέντρωση μελανίνης υπάρχει στο πίσω μέρος της ίριδας τόσο περισσότερο απορροφά το φως με αποτέλεσμα να φαίνονται σκουρότερα. Αν όμως ανήκεις στην κατηγορία των φουντουκί ματιών, τότε σου έχω καλά νέα καθώς μπορείς να αναδείξεις την πρασινωπή τους απόχρωση χρησιμοποιώντας το σωστό χρώμα σκιάς.

Οι θερμές ροδακινί, οι ροζ και μοβ αποχρώσεις βρίσκονται στην αντίθετη μεριά της χρωματικής παλέτας, με αποτέλεσμα να κάνουν απίθανο contrast με το-έστω λιγοστό-πράσινο που βρίσκεται στα μάτια σου. Εξίσου καλά με αυτές τις αποχρώσεις δουλεύουν και οι κοκκινωπές σκιές ή όσες καφέ έχουν έντονους κόκκινους υποτόνους, όσες πλησιάζουν το μοβ χρώμα δηλαδή. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, χρησιμοποιώντας ροδακινί, ροζ και κόκκινες αποχρώσεις, αναδεικνύεται το εσωτερικό χρώμα των ματιών σου και δείχνουν αισθητά πιο πράσινα. 

Eπιπλέον οι ροδακινί αποχρώσεις δεν είναι αποκλειστικά καλοκαιρινό προνόμιο όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για τις κοκκινωπές.

Δες παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μου παλέτες σε αυτές τις αποχρώσεις. 

Lolita Por Vida, Kat Von D

Just Peachy Matte, Too Faced

Love you do Mochi, Nyx

Hottitude Dessert Vibes, Wycon

Naked Cherry Palette, Urban Decay

shares