Υαλουρονικό στα χείλη: Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις

Οκ οκ, είμαστε στο 2019 και το υαλουρονικό στα χείλη είναι πλέον κάτι απενοχοποιημένο και πολύ συνηθισμένο. Η επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό ή το δερματολόγο μας είναι κάτι που έχει μπει στην ρουτίνα των περισσότερων γυναικών και δε σημαίνει κάτι πολύ πιο βαρυσήμαντο από μια απλή επίσκεψη στο κομμωτήριό μας.

Λαμβάνω πολύ συχνά διάφορα μηνύματα με απορίες σχετικά με το υαλουρονικό στα χείλη και τη δική μου εμπειρία, από γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν στη μέθοδο και θέλουν να μάθουν περισσότερα. Για αυτό, αποφάσισα να απαντήσω στις πιο συχνές ερωτήσεις ώστε να λυθούν όλες οι απορίες.

Αρχικά, αξίζει να σημειώσουμε, ότι όσο συχνά και αν ακούμε για το υαλουρονικό, δεν παύει να είναι μια διαδικασία η οποία πραγματοποιείται σε ιατρείο, ότι πρόκειται για ιατρική παρέμβαση και ότι υπάρχουν επιπτώσεις αν δεν γίνει σωστά. Το “σωστά” μπορεί να περιλαμβάνει το υλικό του υαλουρονικού (δεν είναι όλα ίδια) μέχρι και τεχνικά τη διαδικασία της έγχυσής του στα χείλη μας. 

Τι είναι το υαλουρονικό;

Tο υαλουρονικό στα χείλη, πρόκειται ουσιαστικά για το υαλουρονικό οξύ που βρίσκεται και στην κρέμα προσώπου σου. Είναι ένα φυσικό συστατικό το οποίο υπάρχει και στο σώμα μας και έχει την ιδιότητα να κρατά 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Για αυτό το λόγο είναι ένα άψογο ενυδατικό στοιχείο αλλά και είναι τέλεια ανεκτό από τον οργανισμό μας, αφού κατόπιν κάποιων μηνών απορροφάται πλήρως. 

Μπορώ να το αφαιρέσω νωρίτερα αν δεν μου αρέσει;

Ο γιατρός σου μπορεί ενέσιμα να βάλει στην περιοχή του υαλουρονικού το ένζυμο hyaluronidase το οποίο διασπά το υαλουρονικό που έχει προστεθεί. Το υαλουρονικό υποχωρεί εντός λίγων ημερών από τον οργανισμό μας όμως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι επίπονη. 

Πόσο μεγάλη διαφορά θα δω στα χείλη μου; 

Μη περιμένεις να φύγεις με τεράστια χείλη σε μια επίσκεψη. Το αποτέλεσμα των χειλιών καταλήγει στο επιθυμητό έπειτα από μερικές επαναλλήψεις σε διάστημα κάποιων μηνών, οι οποίες φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιπλέον στην αρχή, το πρήξιμο των χειλιών είναι λίγο πιο έντονο και υποχωρεί εντός της πρώτης εβδομάδας ώστε να φανεί το τελικό τους σχήμα. 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα; 

Το πιο συνηθισμένο είναι περίπου 6 μήνες. Ωστόσο αναλόγως το μεταβολισμό του καθενός και την ηλικία του, μπορεί να κρατήσει λίγο περισσότερο ή λιγότερο. Γενικά όσο μικρότερη είσαι σε ηλικία τόσο λιγότερο διαρκεί αφού ο οργανισμός το απορροφά γρηγορότερα. 

Πονάει; 

Η διαδικασία συνήθως γίνεται με κρέμα τοπικής αναισθησίας η οποία εφαρμόζεται περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα πριν τη διαδικασία. Η αλήθεια είναι πως δεν αισθάνεσαι το τσίμπημα της βελόνας αλλά αισθάνεσαι ελαφρώς το υαλουρονικό που μπαίνει στην επιδερμίδα, είναι μια ελαφριά ενόχληση, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ανεκτό. Επίσης κρατά ελάχιστα δευτερόλεπτα. 

Πόσο γρήγορα θα δω αποτελέσματα; 

Αμέσως. Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως ενώ το μεγαλύτερο μέρος του όγκου υποχωρεί εντός του πρώτου 24ώρου. Ωστόσο χρειάζεσαι περίπου 5 μέρες για να δεις το τελικό αποτέλεσμα.

Θα κάνει μελανιές; 

Αναλόγως την περίσταση. Στη δική μου περίπτωση έκανε μια μικρή μελανιά και είναι απολύτως φυσιολογικό. Ήταν πολύ μικρή και την κάλυψα με μακιγιάζ. 

 

 

 

shares