UN ANO DE AMOR!

Έχω τα γενέθλιά μου σήμερα.

Γίνομαι 26 χρονών.
(μουσική από τα “Σαγόνια του καρχαρία” να παίζει)
Εντάξει, θα μου πεις σιγά το πράγμα.
Καλά, αν εξαιρέσεις την πειραχτική ατάκα που άκουσα από άντρα “Μόλις κλείσεις τα 26, βγαίνεις από το target group μου” κατά τα άλλα πολύ χαίρομαι που βγήκα από την δίνη των 25.
Καθόλου αναίμακτα δεν ήταν σε διαβεβαιώ. Και η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν ξέρω για πόσα χρόνια θα με στοιχειώνουν διάφορα περιστατικά, στο λέω!
Ε δεν γινόταν να μην κάνω τον προσωπικό μου απολογισμό. Τι έκανα μέσα σε ένα χρόνο, ποιους στόχους πέτυχα, τι αναθεώρησα, τι μαθήματα πήρα, τι μαθήματα έδωσα.Παρακάτω είναι μια λίστα με 26 πράγματα που έμαθα την χρονιά των 25 μου. Μπορεί να σου φανεί χρήσιμη. :p

1) Είμαι η μεγαλύτερη Drama Queen που έχω γνωρίσει ποτέ. Για να σου δώσω να καταλάβεις… το ίδιο θα heartbroken θα είμαι είτε χωρίσω είτε δεν μου πετύχει η γραμμή από το eyeliner.
Αλήθεια λέω, μη γελάς.
2) Η ενηλικίωση δεν γίνεται στα 18. Για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, γίνεται στην δική του ηλικία όταν είναι ο ίδιος έτοιμος.
3) Η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Διάφορα νεφελώδη προσωπικά ζητήματα, με προεκτάσεις στα οικογενειακά και τούμπαλιν με έκαναν να καταλάβω πόσο σημαντική είναι η οικογένειά για την ζωή μας. Κυρίως γιατί…
4) …Το φαγητό της μαμάς σε κάνει να ξεχνάς όλα τα προβλήματα. 
5) Αν δεν μάθεις να πέφτεις, δεν θα μάθεις και να σηκώνεσαι (yeah baby!). Πότε μου έβαζαν τρικλοποδιές πότε δεν είχα δέσει εγώ σωστά τα δικά μου “κορδόνια” και “έπεφτα θεαματικά”. Αλλά θεαματικά όμως.
6) Επίσης, θέλω να γίνω μαμά. Όχι ακόμη. Σε καμιά δεκαριά χρόνια. Αλλά θέλω.
7) Η σοκολάτα θεραπεύει τα πάντα. Τα πάντα. 
8) Όλοι οι άντρες έχουν τα ίδια μυαλά. Είτε είναι 30 είτε είναι 46. Δεν υπάρχει σωτηρία.
9) Ο εγωισμός σκοτώνει τον Έρωτα. Και τον γείτονα καμιά φορά. Όχι όχι, δεν είπα κάτι.
10) Όλα είναι θέμα expectations. Αν έχεις προσδοκίες από τους άλλους καταλήγεις αγκαλιά με σοκολατάκια και χαρτομάντηλα τριγύρω. Αν έχεις προσδοκίες από τον εαυτό σου, καταλήγεις αγκαλιά με σοκολατάκια, κρασί, ένα καλό ρόλο και με έναν κούκλο αγκαλιά.
11) Ο φόβος δεν φυλάει τα έρμα. Φυλάει ανασφάλειες που πρέπει να λύσεις.
12) Όσο χρονών και να πας, ποτέ δεν θα ξέρεις τι να φορέσεις στο πρώτο ραντεβού και θα παθαίνεις πάντα υστερίες. 
13) Το κλάμα βγήκε όντως από τον Παράδεισο. Πραγματικά. Λίγα δάκρυα δεν έβλαψαν ποτέ κανένα. Ή που θα ξαλαφρώσεις ή που θα πετύχεις αυτό που θες. 😉
14) Το κόκκινο ταιριάζει με το φούξια στο ίδιο outfit αρκεί ως αποχρώσεις να είναι εντελώς αντίθετες. 
15) Όταν τελειώσουμε την μαγειρική αποτυχημένη απόπειρα μαγειρικής,  δεν αφήνουμε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό. 
16) Στις δουλειές οφείλουμε να κάνουμε υποχωρήσεις. Γιατί αν δεν κάνουμε, μένουμε απέξω.
17) Όταν ακούσεις την ατάκα “Εγώ σε εκτιμώ πολύ” σήκω και φύγε τρέχοντας χωρίς να πεις λέξη. 
18) Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξεπεράσεις ένα χωρισμό, είναι να δεις σερί και τους 6 κύκλους του Sex and the City. Μέχρι να τελειώσει και το τελευταίο επεισόδιο δεν θα θυμάσαι καν τον πρώην, άσε που θα έχεις γίνει και εξπέρ στα θέματα styling.
19) Μη δηλώνεις δημόσια στο Facebook ότι αρχίζεις δίαιτα. Εσύ θα το έχεις ξεχάσει αύριο, οι φίλοι σου όμως ποτέ και θα στο “χτυπήσουν” τη στιγμή που θα ξεχαστείς και θα ανεβάσεις εκείνο το γλυκούλι “μαδενμπορωνααντισταθω” προφιτερόλ.
20) Karma is a motherf*cker. Αυτό.
21) Η αλήθεια πάντα μα πάντα λάμπει στο τέλος. Και όλα μπαίνουν στην θέση τους. Και ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Και εσύ. Πάντα όμως. Οπότε πάψε να ανησυχείς.
22) Το μυαλό είναι ο μεγαλύτερος Παράδεισος και Κόλαση μαζί. Αρκεί να επιλέξεις πως θα το εκπαιδεύσεις να σκέφτεται.
23) Οτιδήποτε και αν κάνεις, πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα σε κακολογήσει ή δεν θα του αρέσεις. Δεν γίνεται να έχουν όλοι γούστο (βλέπε Ryan Gosling που θα κάνει παιδί με την Eva Mentes. Μα πες μου, είναι άντρας με γούστο τώρα αυτός;). Get over it και προχώρει.
24) Σκέψου δεύτερη φορά πριν μιλήσεις πάνω στα νεύρα σου. Σοβαρά.
25) Θέλω να ταξιδεύω περισσότερο! Όλο τον κόσμο!
26) Το παρελθόν είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας. Αρκεί να μην εγκλωβιζόμαστε σε αυτό.
Και κάτι τελευταίο…
Μια αγκαλιά, ένας καλός λόγος, η ευγένεια ή μια συγνώμη μπορούν να φτιάξουν την μέρα κάποιου ανθρώπου.
Και την δική σου.
xx
shares